La cinquena edició de la FITKAM de Montmeló, més gran que mai

El festival d'espectacles infantils i familiars portarà 35 produccions a 10 espais del municipi entre el 20 i el 21 de maig

Cultura

Montmeló

L’Associació de Professionals del Teatre Infantil i Familiar, KacuMensi, amb el suport de l’Ajuntament, organitza els dies 20 i 21 de maig la 5a edició de la FITKAM, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil. L’esdeveniment d’enguany ha crescut respecte a les edicions anteriors en tots els sentits. Hi haurà més espectacles –un total de 35–, més espais –s’inclouen les escales de la Torreta–, i més varietat de disciplines artístiques, ja que per primer cop s’ha obert la convocatòria a totes les companyies del sector.

A banda del públic, la fira està destinada als programadors d’arreu del país. En aquesta edició, se n’ha volgut potenciar la participació tot oferint-los un espai exclusiu per a professionals.

La presentació es va fer el passat 4 de maig amb la presència del president de KacuMensi, Lluís Rovira, el director artístic de la fira, Agustí Coll, l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, i la regidora de Cultura, Carme Palacios. Guil va fer una crida a la ciutadania i als programadors “a gaudir del municipi i d’un altre Gran Premi per a Montmeló, en aquest cas el de la cultura”.

La presentació de la FITKAM va tenir lloc als Jardins de la Torreta, un dels espais amb més protagonisme i que enguany ha sumat un lloc d’exhibició més, les escales del Centre Cultural. La resta d’escenaris es mantenen igual que l’any passat, i estaran situats al Casal de la Gent Gran, la Sala de la Concòrdia, el Teatre de l’Agrupa, la Plaça de la Vila, la Plaça Gran, la Sala Polivalent, la Sala Polivalent Petita, l’Escenari Oliveres (La Torreta) i l’Esplanada de la Torreta.
Petit, mitjà i gran format

El teatre infantil i familiar estarà representat per propostes de tots els formats, així com per les produccions de sala i de carrer. D’entre totes destaca La Gran A...ventura, del cèlebre pallaso Marcel Gros, i algunes estrenes, com Euphonia en clau de fa de L’Animé Visual Theatre, o l’original Dansa clàssica en espai urbà d’Anna Arboix, que portarà el ballet a l’entrada de la Torreta. Wet Floor, de Cristina Soler, En Pere i el Llop de Jomeloguisjomelo.com i Quintet Quatre+1, i el musical Corre, Trufa! de Pentina El Gat també es representaran per primera vegada a Montmeló.

Per arrodonir les dues jornades festives, hi haurà un dinar popular dissabte a la Plaça Gran, i un altre diumenge als Jardins de la Torreta

Entrades i dinars populars
Els assistents a la FITKAM hauran d'adquirir les entrades el mateix dia de la funció al Punt d’Informació, ubicat a l’Ajuntament de Montmeló. El preu de l'entrada pel primer, segon i tercer espectacle és de 3 euros. A partir del quart espectacle, el preu de l'entrada serà de 2 euros. Els espectacles itinerants i els programats en els espais exteriors tindran accés lliure, sense entrada.

A més, se celebraran dos dinars populars. El primer, el dissabte 20 de maig a la Plaça Gran a les 14 h. El diumenge, com és tradició, hi haurà fideuà als Jardins de La Torreta.

Edicions locals