Mollet reuneix les quatre colles castelleres del Vallès Oriental

Castellers de Mollet, Manyacs de Parets, Xics de Granollers i Castellers de Caldes actuaran plegats diumenge a Prat de la Riba

Cultura

Caldes de Montbui, Granollers, Mollet del Vallès, Parets del Vallès

Mollet acolllirà aquest diumenge la 5a Trobada de Colles Castelleres del Vallès Oriental. Els Castellers molletans, que enguany celebren els 25 anys de la colla,  van ser els primers amfitrions, fa quatre anys, de la diada conjunta dels municipis del Vallès Oriental que tenen colla castellera. 

L'actuació tindrà lloc a la plaça Prat de la Riba a les 12 h i aplegarà, a més dels verd claret, els Manyacs de Parets, els Xics de Granollers i els Castellers de Caldes. A les 11 h, totes les colles sortiran en cercavila des de la rotonda que limita les avingudes Jaume I i Antoni Gaudí.

Radiografia de les colles
Els amfitrions, els Castellers de Mollet, arriben a plaça amb molt bon estat de forma després de recuperar el 3d7 a la passada diada de Sant Jordi. Enguany fan 25 anys, i un dels reptes que s'havien marcat per l'aniversari, el d'assolir les construccions de 7, ha estat superat abans no es pensaven. Els assajos ratifiquen la bona dinàmica de la colla, que diumenge podria tornar a descarregar el 3d7.

Els Manyacs de Parets són la colla vallesana més jove. Van néixer el 2015, i al 2016 van ser batejats per les altres tres colles de la comarca. Tot i la curta trajectòria a les places, els paretans han demostrat solidesa tant en el vessant tècnic -en l'última actuació van descarregar el 3d6- com el social. Encara considerats com a colla en formació, enguany esperen aconseguir l'aval definitiu de la Coordinadora de Colles Castelleres.

Els Xics de Granollers són la colla més veterana al Vallès Oriental i la que pot deixar veure els castells més importants. Van confirmar el domini del 4d8 a l'última actuació, diumenge passat amb motiu del Girona Temps de Flors. Per l'Ascensió, a finals de maig, encaren una de les diades més importants de la temporada, per la qual cosa arribaran a Mollet disposats a descarregar grans construccions.

Per últim, els Castellers de Caldes visitaran Mollet amb ganes de repetir el quatre de sis amb agulla. Aquesta temporada la colla encara no ha pogut descarregar cap castell de 7. Els calderins van acabar l'anterior temporada exhibint el 3d7 amb agulla.

Edicions locals