Una manifestació per l'atropellament d'un jove a Montcada ocasiona retards a la R2 i la R3

Aquest diumenge a la tarda moria un jove de 14 anys atropellat per un tren

Societat

Una nova manifestació ciutadana a Montcada i Reixac aquest dilluns al migdia està comportant importants retards i afectacions als serveis de Rodalies de Catalunya, principalment a les línies R2nord i R11, i també a l’R1, R3, R4 i R7. El tall de vies per part dels veïns arriba després que aquest diumenge a la tarda morís atropellat un jove de 14 anys veí de Montcada.

Des de les 12.15 hores, una nova invasió de vies a Montcada i Reixac està provocant afectacions en la circulació de trens. Segons un comunicat, Renfe tenia coneixement de la concentració prevista i davant la possibilitat de la invasió de vies ja va preveure les accions que s’estan duent a terme per a minimitzar les afectacions als clients, que, en aquest cas són el desviament de trens de la línia R2 nord per Montcada-Reixac Manresa – Cerdanyola Universitat – Mollet, el desviament de trens de la línia R11 via Mataró i l'encaminament de viatgers destinació Girona – Figueres als trens Ave.

Aquestes modificacions de recorregut, segons Renfe, poden comportar increments del temps de viatge i retards superiors als 30 minuts que aniran augmentant en funció del que es perllongui el tall de via.

Nou atropellament
La manifestació ciutadana d'aquest dilluns arriba després que diumenge, al voltant de les 19 h un adolescent de 14 anys fou atropellat, a l'alçada del CAP Les Indianes. El noi és la segona persona que moria la setmana passada a les vies de Montcada i Reixac.

Justament la setmana passada, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i el president d'Adif, Juan Bravo, van visitar el municipi per anunciar que l'Estat sufragarà amb 300 milions d'euros el projecte de soterrar l'R2 al seu pas pel nucli urbà i que les obres començaran al 2020, segons informa La Veu de Montcada.

Edicions locals