Miguel Luque i Sergi Mingote creuaran nedant l’estret de Gibraltar per una causa solidària

El repte tindrà lloc durant la primera setmana de juny en suport a l'entitat APINDEP

Esports

Parets del Vallès

El nedador paralímpic Miguel Luque i l’esportista i alcalde Sergi Mingote, ambdós veïns de Parets, creuaran nedant l’estret de Gibraltar amb la finalitat de donar suport a la tasca de la cooperativa vallesana APINDEP.

El repte, patrocinat per Cola Cao i que els dos esportistes i amics tenien entre cella i cella fa anys, es farà durant la primera setmana de juny mitjançant relleus entre ambdós esportistes durant aproximadament sis hores. Luque i Mingote són companys de l’equip #lalluitateam, que té com a funció principal la realització de reptes amb fins solidaris.

L’objectiu de la travessa és donar a conèixer i promocionar la tasca d’APINDEP, una cooperativa amb seu a Santa Eulàlia de Ronçana que treballa per a la integració social de persones amb discapacitat i, específicament, en el marc de l'escola pública. La recaptació de fons d’aquest repte anirà destinada a l'entitat que, a més, vendrà casquets de natació solidaris.

En relació amb la preparació de la fita, aquest divendres a las 12.30 h, la piscina municipal Miguel Luque de Parets serà l’escenari de la simulació de la prova per als dos esportistes. Durant l'entrenament, estaran acompanyats de nombrosos nens i joves amb discapacitat d’APINDEP, guiats per Marc Serrabassa, coordinador de l’àrea esportiva de la fundació.

Luque, amb un palmarès envejable que el sitúa com un dels esportistes paralímpics espanyols més llorejats, destaca per les medalles aconseguides als últims cinc jocs paralímpics repartides en un bronze, dues plates i dos ors. Mingote, per la seva banda, ha assolit reptes com l’ascensió de les dues cares de l’Everest (de fet, dilluns s'acomplien 14 anys de la seva primera ascensió al cim més alt del planeta) i la participació a la Titan Desert i l'Ultraman de Motril (Granada).

De completar el repte de creuar l'estret, seria la primera vegada en la història, que un duet de nedadors amb un dels seus integrants considerat discapacitat assoleix cobrir per relleus els més de 14 km que separen els dos continents, des de les puntes d'Oliveros (Espanya) i Cires (el Marroc).

En la presentació pública de la travessa solidària, efectuada dilluns a la seu d'APINDEP, Luque comentava la seva motivació principal: “Vull posar en valor les capacitats de les persones discapacitades. Volia fer-ho amb i per a gent com jo, amb els mateixos valors en els que l'esforç i la superació són els nostres pilars". Mingote es mostrava "il·lusionat de poder compartir repte i experiència amb gent tan íntegra i compromesa socialment" i destacava que entre els obstacle que es poden trobar els nedadors, estan la potencial companyia de taurons o balenes i les corrents marítimes i l'onatge.

Per la seva banda, Javier Coromina, director de Comunicació d'Idilia Foods, afegia que des de Cola Cao es van afegir "des del primer moment a aquesta gran aventura, ja que els valors de l'autosuperació, el treball en equip i l'esforç per aconseguir un objectiu formen part de l'ADN de la marca des del seu naixement fa més de 70 anys".

Edicions locals