Els veïns de Mollet podran triar entre nou projectes perquè l'Ajuntament hi inverteixi 100.000 euros

Podran participar els molletans majors de 16 anys fins al 30 de juny

Societat

Mollet del Vallès

El govern de Mollet ha proposat nou actuacions perquè els veïns puguin prioritzar a quina destinar una inversió de 100.000 euros aquest 2017. Fins al 30 de juny els molletans majors de 16 anys podran votar un dels projectes a les urnes situades a equipaments municipals o a través d'Internet.

Els projectes que ha proposta el govern, la majoria dels quals inclosos al Pla d'Actuació Municipal 2015-19, són renovar el passeig de Cesc Bas; condicionar l’entorn de Can Gomà; adequar la plaça de Sant Jordi; arranjar la plaça dels Voluntaris Olímpics i Paralímpics; millorar les places Mercaders, Ramaders, Remença i Ferrers; modernitzar la plaça de Nelson Mandela; condicionar la ronda d’Orient davant de l’estació de França; renovar els jocs infantils del parc de la Farinera, la plaça de Mauthausen i el parc de la Plana Lledó, i substituir els arbres plataners dels barris de Can Borrell i Santa Rosa. A més, els participants en l'elecció podran proposar una desena actuació.

En el procés participatiu que s'ha engegat aquest dilluns, i que s'allargarà fins al 30 de juny, podran participar-hi tots els molletans majors de 16 anys omplint les butlletes de participació i dipositant-les a les urnes que es trobaran als equipaments municipals o bé a través de la pàgina web de l'Ajuntament, on també trobaran el detall dels projectes amb fitxes explicatives de cadascun. Un cop es trïi el projecte més votat, el govern local pretén obrir una sessió a la ciutadania perquè conegui el detall de l'actuació i pugi fer-hi aportacions. La previsió és que el projecte guanyador es desenvolupi durant el 2017.

Aquest dilluns, l'alcalde, Josep Monràs, i els regidors de Disciplina Urbanística i Participació, Mireia Dionisio i Josep Ramon Bertolín, presentaven aquest procés participatiu, que "és una primera experiència però que volem repetir en els propers anys", ha dit Monràs. Dels projectes proposats, l'alcalde ha destacat que es preveuen actuacions a tots els barris de la ciutat excepte a Lourdes, on han anunciat que el govern està treballant en un projecte que presentarà als veïns del barri. "A Lourdes hi ha menys població i això suposaria un greuge a l'hora de votar", ha explicat Monràs.

Per la seva part, pel que fa a la participació en el procés de tria per part dels veïns Bertolín és optimista i considera que "presentar propostes creïbles i factibles i no fer volar coloms incrementa la participació".

Edicions locals