Obre la Fira de l'Ascensió, per "mirar, comprar, gaudir, jugar i menjar"

Dijous s'inaugurava el certamen que estarà obert fins diumenge al Parc Firal

Societat

Granollers

"Us convido a mirar, comprar, gaudir, jugar i menjar". Amb aquesta invitació la regidora de Promoció Econòmica de Granollers, Andrea Canelo, inaugurava dijous a la tarda la Fira de l'Ascensió, que fins a diumenge posa a l'abast de la ciutadania 160 expositors, la 13a Mostra Gastronòmica, l'espai de l'automoció, la fira Jugar x Jugar, la carpa dedicada a l'agricultura i la ramaderia, i altres activitats al Parc Firal de Granollers.

El tret d'inici anava a càrrec també de la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta; la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan; la vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, i l'alcalde, Josep Mayoral.

Budó descrivia la fira com un "projecte sòlid, que confirma que el món local és un actor clau en el desenvolupament econòmic", i destacava la presència de l'estand de la Diputació amb la difusió de la Xarxa de productes de la terra, així com la tasca de l'ens supramunicipal de suport per "consolidar el teixit comercial i de serveis del territori".

Masjuan posava en valor el sector agrícola i ramader en una comarca "on tenim de tot, des de vinya a mongeta del ganxet amb DO, passant per una ramaderia potent", així com la tasca de gestió del medi en un territori "on té dificultat davant la pressió urbanística".

D'altra banda, Vilalta explicava com el seu de departament "aposta fort per les fires" i com la de l'Ascensió és "de les més importants de les 500 que es faran aquest any al país". La directora general de Comerç també defensava el model de l'Ascensió "amb innovació i com a fórmula d'èxit", i destacava "l'espai de trobada, de mostra de producte, d'activitat econòmica i de festa".

En aquest sentit també es pronunciava Josep Mayoral, qui recordava que Granollers és indret de trobada des del segle II quan els romans hi van fer passar dues carreteres que feien cruïlla, i com el mercat a la ciutat està documentat des del segle XI.

"Rememorem el passat però sobretot mirem cap al futur", deia l'alcalde des de l'estand institucional dedicat enguany a la utilització de residus excedents d'unes empreses que reben altres com a matèria primera. "Volem seguir sent el lloc de relació entre camp i ciutat, i també recordar que al costat hi ha la indústria, que la volem renovada i arrelada la medi ambient, amb una aposta per l'economia circular", concloïa.

Edicions locals