Plans per a tots els gustos per gaudir del cap de setmana

Concerts, fires i mercats, obres de teatre, festes majors... la selecció dels plans a la comarca que no pots deixar escapar

Cultura

AraVallès porta una selecció de propostes d'oci al Vallès Oriental perquè no et quedis a casa aquest cap de setmana. Música, tradició, patrimoni, teatre i fires… Activitats per a tots els gustos i edats.

Fires de l'Ascensió a Granollers
Granollers i places del centre. De divendres a diumenge. 
Des d’aquest dijous, i fins diumenge, el Parc Firal de Granollers acollirà la 67a edició de la Fira de l’Ascensió que, com en edicions anteriors, comptarà amb prop de dos centenars d’expositors, entre els 160 de la carpa principal, els 12 estands a la Mostra Gastronòmica i els 20 expositors de la fira Jugar x Jugar. A més, enguany el sector de l’hostaleria guanya pes a la fira amb un nou espai, el Vallès Gastronòmic, principal novetat de la fira 2017, de la mà del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental. 
Dissabte, hi haurà La Passada de l’Ascensió comptarà amb la participació de companyies de teatre de carrer que exposaran,  d’11 a 18 h, les figures de gran format i oferiran recorreguts simultanis a les 18 h i una cercavila conjunta, des de la plaça de Perpinyà, a les 19 h. També dissabte, les Barraques, la festa popular de l’Ascensió, arriben amb propostes pensades per gaudir en família i amb amics. Durant tot el dia, de 10 h a 4 h de la matinada es podrà gaudir d’un ampli ventall d’actuacions i mostres de cultura popular. 

Cap de setmana Remença a Montornès
Montornès. Dissabte i diumenge 

Montornès es converteix aquest cap de setmana en l'epicentre històric de la guerra dels remences. Per quart any consecutiu, dissabte (18 h) es representarà el macromusical La Remençada, un representació que enguany comptarà amb l'apadrinament d'honor de la cuinera granollerina Ada Parellada. Més d'un centenar d'actors i actrius rememorarant la revolta dels pagesos de remença contra el feudalisme entre l'aparcament del carrer Narcís Monturiol i la plaça Pau Picasso. Per primera vegada, a més de l'espectacle se celebrarà la Fira del Pagès de Remença, amb actiitats continuades entre les 10 h i les 20 h a la zona de vianants del carrer Major. La gastronomia, l'agricultura i el bestiar seran els protagonistes de les parades, els tallers i els espectacles que hi tindran lloc.

Martorelles celebra el segon Brunzit amb Pau Vallvé i Roba Estesa
Martorelles. Pati de la Masia de Carrencà. Dissabte a partir de les 18 h
La segona edició del festival Brunzit torna aquest dissabte al vespre per fer pujar els decibels del pati de la Masia de Carrencà. Els caps de cartell són el barceloní Pau Vallvé, que presentarà el seu 15è treball, l'àlbum, Abisme Cavall Hivern Primavera i Tornar, i les tarragonines Roba Estesa, que tot just fa un any van llançar el disc de debut Descalces amb què han guanyat nombrosos premis. També hi actuaran Cala Vento, The Black Suns, The Crab Apple, Rampa i Raúl Naro-DJ Set. Les entrades anticipades valen 8 euros i 12 euros si es compren el mateix dia a taquilla.

Cercavila de bombolles de sabó a Mollet
Mollet. Parc de Les Pruneres. Dissabte a les 16.30 h
La colla dels Morats de Mollet porta per primera vegada la Bubble Parade a la ciutat baixvallesana. Aquesta original iniciativa se celebra simultàniament cada any a 70 ciutats d'arreu del mó. És una cercavila amb música i bombolles de sabó amb l'únic objectiu de engrescar i fer-ho passar bé als participants, que hi poden prendre part gratuïtament. A Mollet, la desfilada començarà davant de la rèplica del Menhir, al parc de Les Pruneres, i passarà per diverses zones de vianants del centre de la ciutat.

Caldes celebra la segona edició de la via del Pintxo
Caldes de Montbui. Bars i restaurants del municipi. Fins al 4 de juny  
Des d’aquest dijous i fins al 4 de juny, Caldes de Montbui celebra la 2a Via del Pintxo, en la qual bars i restaurants competiran pel millor pintxo i pel pintxo més popular amb productes de qualitat i proximitat. Els establiments que hi participen, que oferiran pintxo i beguda per 2,50 euros, competiran pel Premi Via Pintxo 2017, que atorgarà el jurat, i pel Premi Pintxo Popular 2017, que atorgarà el públic amb una votació popular. Enguany, com a novetat, s’ha incorporat un premi especial on es valorarà la proposta que millor representi el municipi en un caire turístic i gastronòmic. Tots aquests premis es lliuraran el 21 de juny. A més, Thermalia. Museu i Oficina de Turisme organitzarà un concurs d’instagram obert a tothom per tal de penjar-hi fotografies de la Via del Pintxo (amb l’etiqueta #viapintxo17).

Jornades Modernistes a l'Ametlla
L'Ametlla del Vallès. Plaça de l'Ajuntament i Passeig. Dissabte i diumenge.   
L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès organitza la tercera edició de la Jornada Modernista, una iniciativa de les àrees de i Comerç i Turisme de l’Ajuntament la qual inclou la celebració de la Botiga al Carrer, que enguany arriba a la seva sisena edició. Tots els actes tindran com a element comú el modernisme, i es concentraran a la plaça de l’Ajuntament i al Passeig. Es podran visitar els principals edificis modernistes de la vila com la casa de la punxa o l’edifici de la residència Millet i s’hi faran teatralitzacions de l'època. Fins i tot, els participants de la fira al carrer aniran vestits per a l'ocasió. A més, com a complement a la iniciativa, s’ofereix un mercat d’aliments i un altre de productes artesanals, totalment ambientat en l’època modernista. Programació completa aquí

El teatre clàssic català puja a l'escenari de Ponent
Representació de l'obra L'auca del senyor Esteve
Granollers. Teatre de Ponent. Divendres (21 h), dissabte (21 h) i diumenge (19 h).   
La companyia de teatre Quatre per Quatre, juntament amb el suport de Gran Centre, torna a portar als escenaris l’obra de L’auca del Senyor Esteve de Santiago Rusiñol, 17 anys després d’haver-la estrenat al Centre Cultural de la ciutat. La producció, dirigida per Frederic Roda, és una adaptació de l’obra original a causa de la reducció del nombre d’actors respecte al 2000, que eren 40, amb la participació de dependents de comerços de Gran Centre, i ara en seran 19. Tot i així, continua sent un projecte d’envergadura, ja sigui per la gran escenografia dels germans Castells, el vestuari d’època i la caracterització de cada un dels personatges.

Emma Vilarasau protagonitza 'Infàmia' a Granollers
Granollers. Teatre Auditori. Diumenge a les 19 h. Dels 12 als 25 euros
Diumenge (19 h), arriba al Teatre Auditori de GranollersInfàmia, una obra escrita i dirigida pel dramaturg Pere Riera. Es tracta d’un text, interpretat per Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Mar Ulldemolins i Francesc Ferrer que reflexiona sobre l’ofici de l’actor i planteja com és possible que l’espectador es commogui durant una funció i, en canvi, pugui ser fred davant de la realitat i les seves tragèdies quotidianes.

Los Galindos estrenen a Cardedeu
Espectacle Udul
Cardedeu. Centre Cultural de Cardedeu. Divendres (21 h), dissabte (20 h) i diumenge (12 i 18 h). 8 euros 
Los Galindos (Premi Nacional de Cultura 2016) estrenaran l’espectacleUdul al Centre Cultural de Cardedeu aquest cap de setmana. Aquest espectacle pretén ser un exercici de redescobriment de les capacitats corporals i de confrontació emocional de l’individu enfront d’ell mateix, els seus companys d’escena i la possibilitat de ser en dinàmiques contràries i complementàries.
És un projecte de recerca personal i compartida de tres artistes (Anna Pascual, Bet Garrell i Marcel Escolano) en moments diferents de maduresa. Tot l’espectacle passa a l’interior d’una iurta.

Recital de veu i piano a l'església de Marata
Marata. Parròquia de Santa Coloma de Marata. Diumenge a les 10 h.   
El tenor Josep Viader i el pianista molletà Santi Escura oferiran un concert plegats aquest diumenge a l'església de Marata. Plegats interpretaran obres de Schubert, Mompou, Verdi, etc.. i tampoc hi faltaran cançons tradicionals catalanes com L'emigrant, El Cant dels ocells i Rosó

Edicions locals