Es presenta la plataforma Esquerres per la Independència al Baix Vallès

El col·lectiu vol ser un instrument per coordinar els diversos moviments d'esquerres independentistes i sobiranistes

Política

La plataforma Esquerres per la Independència al Baix Vallès es presentava diumenge a Mollet amb la campanya República Minut 0,en un acte que va comptar amb les intervencions de Mariona Pascual (CUP), Chakir El Homrani (ERC), Albert Martí (EUiA) i Baptista Silanes (CCOO x Ind).

En la presentació els ponents de l’acte van reflexionar sobre com serà la República Catalana independent des del punt de partida, "fent valer la sobirania que l’Estat espanyol nega sistemàticament al poble català".

El portaveu d’Esquerres per la Independència al Baix Vallès i membre de sindicalistes de CCOO per la Independència, Baptista Silanes, va explicar que la plataforma és instrument per “cohesionar i coordinar els diferents espais de l’esquerra independentista i sobiranista de Catalunya”. Segons Silanes, “si Catalunya ja fos una República independent faria valer institucionalment el pes d’una societat molt més progressista i d’esquerres per a legislar en favor dels drets socials de la majoria”. Per exemplificar-ho ha recordat les mesures aprovades pel Parlament de Catalunya suspeses pel Tribunal Constitucional (TC) i que "la República Catalana podrà recuperar".

El membre d’EUiA, Albert Martí, va intervenir per defensar que “la via més potent a l’abast per construir una societat més justa és la de l’exercici de la lliure determinació”. “Som la major revolució democràtica del món dels últims temps i el repte ara passa per agrupar una majoria social d’esquerres que pugui ser hegemònica en la construcció d’una República independent a Catalunya”, sentenciava.

Per la seva banda la regidora i coordinadora de la CUP del Vallès Oriental-Baix Montseny, Mariona Pascual, recordava que “sense deixar de lluitar a les institucions, hem d’assumir que la clau de la independència rau en la mobilització popular i en la voluntat d’aquest poble d’exercir la seva sobirania, sense haver de demanar ni permís, ni perdó per fer-ho”.

La darrera intervenció va anar a càrrec del diputat d’ERC, Chakir El Homrani, que va assenyalar que “només des dels valors republicans de la llibertat, la igualtat i la fraternitat podrem donar resposta a la voluntat d’aquest poble” i va recordar que la “República Catalana no és una qüestió identitària, ni essencialista, sinó l’eina més necessària i potent que tenim a l’abat per garantir i eixamplar els drets de la gent.”

L’acte va comptar també amb la presència de diverses entitats socials de la ciutat.

Edicions locals