El ple de Parets crea una comissió per investigar una regidora d'Ara Parets ERC

La comissió promoguda pel PDeCAT i amb el suport del PSC ha estat rebutjada per l'oposició i Ara Parets ERC s'hi ha abstingut

Política

El ple de l'Ajuntament de Parets ha aprovat la creació d'una comissió informativa per investigar "uns fets molt greus" en què estaria implicada la regidora d'Ara Parets ERC, Kènia Domènech.

La comissió promoguda pel regidor del PDeCAT va comptar amb el suport del PSC i amb el rebuig frontal de la resta de l'oposició que va declinar la seva participació en l'òrgan. Per la seva part, Ara Parets ERC es va abstenir en la votació per la constitució de la comissió "com a vot de transparència perquè no hi ha res a amagar".

Durant el ple, no es va fer referència explícita als fets que han de ser investigats per la comissió, uns fets "molt greus", segons Raül Urtusol (PDeCAT) que es van produir al juliol de 2016. Urtusol assegurava que "hem volgut tractar aquest tema amb el màxim rigor. No treballem amb rumors volem esclarir un fet greu i no l'hem treballat fins que no hem pogut contrastar la informació. La comissió és la millor forma d'esclarir qualsevol dubte i no empastifar a través de les xarxes", deia Urtusol.

Per la seva part, la regidora d'Ara Parets ERC, Kènia Domènech, implicada en els fets que es volen investigar posava sobre la taula el fet que "s'han demanat moltes comissions sobre diferents temes d'interès per al poble i no se n'ha acceptat cap", deia. Sobre la comissió en concret, Domènech apuntava que sentia "repugnància. Tenim indicis que fa temps que es cou aquest episodi; políticament han creuat una línia vermella posa en risc de linxament públic un membre d'aquest consistori". Per la seva part, el portaveu, Jordi Seguer, demanava que també s'investigui com s'han filtrat informacions d'expedients policials als quals "ni tan sols el grup municipal d'Ara Parets ERC ha tingut accés". 

La resta de grups de l'oposició va ser contundent en el seu rebuig a la comissió. Segons Sumem Parets, es tracta "d'una comissió política per desprestigiar una persona". La regidora de NOPP, Rosa Martí, considerava que els membres d'un consistori "no els correspon jutjar qüestions personals" i per la seva part Cs opinava que s'ha de separar la vida pública de la privada i que "és desproporcionat parlar d'aquests temes 10 mesos després, potser és un tema de revenja?", es preguntava el regidor.

D'altra banda, aquest dimarts, Ara Parets ERC ha anunciat que demanarà la convocatòria immediata de la comissió. El partit apunta que si no es convoca la reunió en una setmana la mateixa regidora implicada explicarà públicament els fets que es volen investigar i que es reclamaran possibles responsabilitats.

Edicions locals