Jugadors del BM Granollers repten els usuaris del Centre Pont de la Fundació Isidre Esteve

El centre es dedica a instruir persones amb mobilitat reduïda perquè millorin la qualitat de vida per mitjà de l'esport

Esports

Granollers

Quatre jugadors del Fraikin i quatre jugadores dels KH-7 –els primers equips del BM Granollers– van visitar dimarts el Centre Pont de la Fundació Isidre Esteve, al CAR de Sant Cugat del Vallès, i van formar parelles amb els usuaris del centre per posar a prova les seves forces en diferents proves físiques. La iniciativa va servir perquè aquests esportistes d'elit coneguessin les instal·lacions i la tasca social que s'hi realitza.

Des de fa anys, a través del Centre Pont de Sant Cugat i el Centre Puente de Vigo, especialistes es dediquen a instruir persones amb alguna discapacitat física o problemes de mobilitat reduïda perquè millorin la qualitat de vida mitjançant l'exercici físic. Els ensenyen a desenvolupar una rutina d'entrenament amb material bàsic que en un futur es puguin trobar en qualsevol instal·lació de fitness convencional.

L'objectiu és utilitzar l'esport i l'activitat física com a mitjans d'integració. Per això, organitzen aquesta classe de sessions especials, per demostrar que persones de diferents perfils, objectius i necessitats poden entrenar en una mateixa instal·lació i amb el mateix material.

Els jugadors i jugadores d'handbol van poder comprovar que tenir algun tipus de discapacitat física o mobilitat reduïda no impedeix practicar exercici. Els 8 triats van formar parelles amb usuaris del Centre Pont, amb el pilot Isidre Esteve al capdavant, per mesurar les seves forces durant diferents proves cronometrades.

Per part del Balonmano Granollers, únic club de l'Estat amb l'equip masculí i femení a la màxima categoria estatal, van participar els jugadors del Fraikin Marc García, Adrià Figueras, Arnau Garcia i Álvaro Cabanas. Al costat d'ells, quatre jugadores del KH-7 BM Granollers, Lora Sarandeva, Sara Galamba, Ona Vegué i Ayelen Rosalez.

Isidre Esteve va agrair la col·laboració de tots: “Iniciatives així contribueixen a millorar l'atenció a la discapacitat al món del fitness i, en definitiva, seguir treballant per facilitar la inclusió d'aquest col·lectiu. En Centre Pont permet ajudar persones amb discapacitat física a descobrir altres capacitats per realitzar diferents coses i a integrar-se en la societat, a través d'una eina tan universal com és l'esport. Agraeixo la implicació dels jugadors i jugadores del BM Granollers, que han pogut conèixer de primera mà la funció social del nostre projecte”.

Edicions locals