Mollet i Martorelles reclamen que la sortida de l’AP-7 no desemboqui a la Vinyota

Els dos ajuntaments faran una petició conjunta al Govern de la Generalitat

Societat

Mollet del Vallès

Els ajuntaments de Mollet i Martorelles han acordat fer una sol·licitud conjunta al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat perquè redacti un projecte per millorar la mobilitat a l’entorn de la rotonda de la Vinyota –rotonda del Decathlon–.

Segons coincideixen els dos ajuntaments, el disseny de la rotonda –que absorbeix l’entrada de vehicles procedents de la C-17 i l’AP-7, a més d’enllaçar els dos municipis– sempre ha comportat problemes de trànsit en aquest accés a Mollet, uns problemes que es preveu que augmentin amb l’entrada en funcionament, d’aquí a uns mesos, del nou centre logístic al polígon industrial de Martorelles.

De fet, segons un estudi de la Diputació, el 75% dels vehicles que circulen per aquesta rotonda no tenen origen ni destí a Mollet, sinó que són vehicles procedents de la C-17 o l’AP-7 que van en direcció a Martorelles per accedir després a altres municipis de l’entorn.

Per tot plegat els dos ajuntaments han acordat fer una sol·licitud conjunta al Departament de Territori perquè redacti un projecte de millora de la rotonda i la seva capacitat –la proposta passa per desviar el trànsit que prové de l’AP-7 perquè no desemboqui directament a la rotonda– així com un pla de mobilitat a l’entorn dels polígons de Mollet, Martorelles i els municipis de l’entorn. “Esperem que aquest acord acceleri la feina que ja està fent Carreteres en aquest moment”, deia el regidor Josep Garzón.

Carreteres, per la seva banda, ja ha manifestat que actualment ja està treballant en un pla de millora d’aquest punt i que la seva execució formarà part d’un seguit paquet de sis projectes d’intervencions a la C-17 previst per als propers anys en el tram que presenta més problemes, entre Mollet i Granollers.

Edicions locals