L’Ecofira torna a Gallecs de la mà de Benvinguts a Pagès

La plaça de l'Església de Gallecs acollirà diverses activitats diumenge al matí, de 10 a 14 h

Cultura

Mollet del Vallès, Parets del Vallès

En el marc de l’activitat Benvinguts a Pagès –una iniciativa en què explotacions agràries de tot Catalunya obriran les seves portes per ensenyar com es treballa a pagès– i per celebrar la Setmana Bio i el Dia Mundial del Medi Ambient, la plaça de l’Església de Gallecs acollirà diumenge, de 10 a 14 h, una nova edició de l’Ecofira a Gallecs. 

Es tracta d’una fira enfocada als productes ecològics de Gallecs i a l’alimentació saludable, amb diferents espais pedagògics, divulgatius i gastronòmics per donar a conèixer el projecte agroecològic de l’espai rural. Entre d’altres, durant la fira es podrà conèixer com fer-se un suc verd i melmelada, com es llaurava i segava antigament, aprendre a fer pa i magdalenes amb les farines dels blats antics i, en definitiva, gaudir de la natura, la cultura i el paisatge de Gallecs.

D’altra banda, també en el marc de Benvinguts a Pagès, algunes explotacions del Baix Vallès obriran les seves portes als visitants, com el Celler de Can Roda, dedicat al conreu de la vinya i actualment en procés de conversió a l’agricultura ecològica, així com Can Jornet Xic, de Mollet, acollirà una xerrada dimecres (9.15 h) sobre conreus extensius ecològics. Els restaurants Can Sala, de Montornès, i El Jardí, de Parets, també s’han adherit a la campanya. 

Edicions locals