Montmeló impulsa la construcció d’un tanatori

El ple modifica el POUM per qualificar una parcel·la del polígon de Can Raiguer com a zona d'equipaments funeraris

Societat

Montmeló

Montmeló ha iniciat els tràmits per tirar endavant un servei de tanatori i crematori al municipi. El primer pas va ser l’aprovació, la setmana passada, d’una modificació puntual del POUM per tal de qualificar una parcel·la del polígon de Can Raiguer per a usos funeraris.

La parcel·la reservada per a usos funeraris està situada a tocar del pont que uneix el polígon de Can Raiguer amb el del Pedregar, d’aproximadament uns 3.800 metres quadrats. Fins ara aquesta parcel·la estava qualificada de zona verda, però l’Ajuntament ha plantejat qualificar-la com a zona d’equipaments a canvi d’una altra parcel·la situada al costat del bosc de l'Aplec, fins ara reservada per a equipaments però que passarà a ser zona verda.

La modificació de la qualificació dels terrenys va comptar amb els vots favorables de l’equip de govern i el vot en contra d’ICV-EUiA, que, malgrat estar d’acord amb la construcció d’un tanatori en aquest punt, qüestiona el model de gestió previst per l’Ajuntament i que també s’hi vulgui instal·lar un crematori. “No estem d’acord amb un crematori que utilitzarà una empresa privada per fer negoci amb difunts d’altres municipis que no seran de Montmeló”, deia Jordi Manils, qui apostava per la gestió pública i mancomunada del servei.

L'alcalde, per la seva banda, va mostrar-se obert al diàleg amb el grup d’ICV-EUiA per definir aquestes qüestions, tot i que va indicar que en aquest moment només es plantejava la disponibilitat d'una parcel·la per ubicar-hi els serveis funeraris.

Edicions locals