La venda ambulant il·legal al mercat dels diumenges de Canovelles cau un 20% en cinc mesos

PIMEComerç i l'Ajuntament de Canovelles treballen plegats per

Economia

Canovelles

L'Ajuntament de Canovelles i PIMEComerç Vallès Oriental treballen conjuntament en la lluita contra la venda ambulant il·legal –top manta– al mercat dels diumenges. Les primeres accions ja han aconseguit reduir un 20% el nombre de manters al mercat.

En la primera trobada entre l'Ajuntament i Pimec, celebrada al gener, i en la qual també va participar-hi l’associació de marxants Asomercat, es van dur a terme unes primeres accions que han suposat el descens, segons càlculs de l’Ajuntament, d'un 20% la presència de manters al mercat dels diumenges de Canovelles.

Sense descuidar les mesures policials, l’Ajuntament vol abordar el fenomen des d’altres vessants, com la conscienciació del veïns del municipi del greuge, i la il·legalitat, que suposa comprar gènere falsificat, un problema afegit al de la venda sense llicència o al de l’ocupació sense permís de la via pública; una suma d’irregularitats que afecten la bona convivència i lesionen els drets dels paradistes legals del mercat, així com dels comerços sedentaris.

Tant PIMEComerç Vallès Oriental com el seu associat Asomercat col·laboren en el disseny de les mesures que finalment es porten a la pràctica.

Totes les parts són conscients que la solució definitiva d’aquest problema al mercat dels diumenges de  Canovelles, com a altres indrets de Catalunya on hi ha venda ambulant il·legal, no se solucionarà de forma immediata. Però sí que asseguren que, a mitjà termini, “si no baixem la guàrdia i treballem de forma paral·lela i coordinada en diversos fronts, podrem minimitzar l’afectació del top manta al mercat”.

Edicions locals