Sergi Mingote i el nedador paralímpic Miguel Luque travessen l'estret de Gibraltar nedant

El repte s'ha desenvolupat aquest dimarts al matí i l'han realitzat en un temps de 4 hores i 57 minuts

Esports

Parets del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana

Els esportistes Miguel Luque, medallista paralímpic de natació, i el reconegut alpinista Sergi Mingote han aconseguit el repte de creuar nedant l'Estret de Gibraltar per donar suport a la tasca de la cooperativa APINDEP, entitat que treballa per la integració de persones amb discapacitats.

Els esportistes han pres la sortida aquest matí i han realitzat la cursa per relleus en un temps de 4 hores i 57 minuts i una distˋancia de 16 km fins a Punta Cires, en territori marroquí.Luque i Mingote són companys des de fa anys en l'equip #lalluitateam, dedicat a la realització de reptes solidaris. En aquest sentit, el nedador Miguel Luque apuntava que, amb aquest repte, "vull posar en valor les capacitats de les persones discapacitades. Volia fer-ho amb, i per a gent com jo, amb els mateixos valors en què l'esforç i la superació són els nostres pilars".

De la trajectòria esportiva de Luque destaquen les medalles aconseguides en els últims 5 Jocs Paralímpics: or a Sydney 2000 (Austràlia), or a Atenes 2004 (Grècia), bronze a Pequín 2008 (Xina), plata a Londres 2012 (Regne Unit), i plata a Rio de Janeiro 2016 (Brasil).

Per la seva banda, Sergi Mingote s'ha mostrat "il·lusionat de poder compartir repte i experiència amb gent tan íntegra i compromesa socialment". Mingote ha fet cim en les dues cares de l'Everest (8.848 m) i en la seva faceta d'iniciatives solidàries, destaca l'ascens al Khan Tengri (7.010 m) el 2014, o la seva participació a la Titan Desert i en la Ultraman de Motril (Granada) el 2016.

El repte ha estat patrocinat per Cola Cao.

Edicions locals