Els bisbes de Terrassa, Vic i Girona es troben al Vot de Poble del Montseny

El Vot de Poble del Montseny se celebra des de l'any 1348

Societat

Montseny

L'ermita de Sant Marçal, al Montseny, va acollir aquest dilluns, dia de la Segona Pasqua, una nova celebració de Vot del Poble del Montseny, una tradició que es remunta a l'any 1348 i que en aquesta ocasió va aplegar els bisbes de Terrassa, Vic i Girona a la Taula dels Tres Bisbes, a pocs metres de l'ermita de Sant Marçal. 

La celebració del Vot de Poble de Montseny se celebra des de l'any 1348, quan els veïns demanaven a Sant Marçal que intercedís davant la pesta que començava a estendre's per Europa.

En aquesta ocasió van assistir-hi els bisbes de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses; el bisbe de Vic, Romà Casanova; i el bisbe de Girona, Francesc Pardo, a més d'altres preveres. La trobada que va rememorar una tradició segons la qual els tres bisbes es reunien a l'anomenda Taula dels Tres Bisbes per dirimir conflictes jurisdiccionals, i va servir per descobrir una placa commemorativa de l'acte.

La Taula dels Tres Bisbes és el lloc on conflueixen els bisbats de Terrassa, Vic i Girona i antigament era el punt on es trobaven els bisbes de Barcelona, Vic i Girona per dirimir els conflictes jurisdiccionals de les seves diòcesis. 

Edicions locals