Un accident de trànsit és el motiu de la investigació a la regidora de Parets Kènia Domènech

La regidora d’Ara Parets ERC parla sobre els fets que la porten a una comissió promoguda pel PDeCAT

Un accident de trànsit ocorregut l’estiu de l’any passat són els fets que portaran la regidora d’Ara Parets ERC, Kènia Domènech a la comissió d’investigació que el darrer ple aprovava a proposta del PDeCAT i amb l’únic suport del PSC. La mateixa regidora ha volgut donar detalls del cas, que, considera, se circumscriu a “la vida privada”, per evitar “més especulacions”, deia dimecres en roda de premsa.

Segons el relat de Domènech, cap a les 3 de la matinada del 22 de juliol de 2016, de tornada cap a casa després de participar en l’activitat d’una entitat paretana, “vaig patir un episodi de somnolència” que la va fer xocar contra un vehicle aparcat a l’avinguda Lluís Companys. La regidora assegura que el matí següent es va realitzar el comunicat amistós amb el propietari afectat, que es va signar a la Policia Local “per la proximitat al lloc dels fets”. Domènech assegura que els agents del cos la van informar que s’aixecava acte del cas però no atestat perquè “no havien passat més de 24 hores des del cop a la realització del comunicat i que no hi hauria cap multa”, explica.

Unes setmanes després, però, la persona propietària del vehicle que conduïa, un familiar directe seu, va rebre l’avís d’una sanció en concepte de fuga relacionats amb els fets del 22 de juliol. “Vam consultar els advocats i ens van dir que es podia recórrer perquè la policia em va informar malament i perquè hi havia defectes de forma. Amb tot vam decidir abonar els 50 euros”, diu.

"Linxament públic"
El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, destaca l’“honestedat de la Kènia que des del primer moment es va voler explicar davant la resta de grups municipals”, assegura Seguer, qui considera que l’únic objectiu de la comissió és “fer un linxament públic d’una de les nostres regidores per la nostra política comunicativa que qüestiona la gestió de govern”, diu Seguer, qui assegura haver rebut “amenaces de querelles” d’empreses amb contractes amb l’Ajuntament “si continuàvem fiscalitzant aquests contractes públics”, explica.

Domènech i el seu grup estudiaran si es poden emprendre accions legals per com s’ha gestionat el cas. “No és lògic que un regidor del govern vagi explicant que té l’expedient policial, el qual ni jo mateixa he pogut veure”, assegurava Domènech, qui opina que s’ha pogut vulnerar la llei de protecció de dades.

Segons Ara Parets ERC, l’Ajuntament ha convocat una primera sessió de la comissió dimarts vinent, una comissió que no té el suport de cap grup de l’oposició i que “no té el suport unànime de tots els regidors del PSC”, conclou.

Edicions locals