Aiguafreda ajorna la consulta per no coincidir amb el procés

La ciutadania està cridada a decidir si vol seguir al Vallès Oriental o bé vol ser d'Osona

Societat

Aiguafreda

L'Ajuntament d'Aiguafreda ha anunciat que la consulta sobre l’adscripció comarcal que s'havia de celebrar el 2 de juliol s’ha posposat per no coincidir amb el "procés que en aquests propers mesos ha de viure el país". Des del consistori s'indica que tot i que la consulta prevista al municipi "és de naturalesa i vinculació diferents" de la que es plantejarà a nivell nacional, "les circumstàncies actuals aconsellen el seu ajornament".

 
També s'indica que les gestions i els passos fets fins ara s’havien dut a terme d’acord amb els objectius i la data previstos, i que també hi ha disponible la documentació informativa que s'ha de difondre entre el veïnat. Tant un aspecte com l’altre continuaran vàlids de cara a la nova data en què s’ha de dur a terme la consulta atès el compromís de celebrar-la dins d’aquesta legislatura.

A mitjan maig l'alcalde d'Aiguafreda, Joan Vila, explicava a l'ACN que la consulta sobre l'adscripció comarcal del municipi, a triar entre el Vallès Oriental, l'actual, o Osona, estava adreçada a totes les persones empadronades al municipi de més de 16 anys.

Edicions locals