El cicle de música de Mollet Divendres al Jardinet estrena edició amb el retorn de Miqui Puig

L'ametllenc torna després de nou anys sense publicar disc amb el treball 'Escuela de Capataces', que presentarà aquest divendres a Mollet

Mollet del Vallès

Miqui Puig i Súper Gegant seran les primeres espelmes del pastís d'aniversari del cicle Divendres al Jardinet. El projecte musical del Casal Cultural arriba aquest divendres a la primera dècada de vida oferint un cartell "de gala" que combina artistes consolidades i revelacions musicals, tots ells foranis a excepció dels DJ que clouran les dues nits.

Puig és la cara més coneguda de totes les del cartell. Tot i que se'l recorda, sobretot, per formar part del mític grup Los Sencillos, el de l'Ametlla del Vallès té també quatre discs en solitari i és fundador del segell LAV Records. Al Jardinet hi actuarà aquest divendres (23.30 h) amb l'últim disc acabat de sortir del forn, l'àlbum Escuela de Capataces que ha cuinat a foc lent amb la seva nova banda Agrupación Cicloturista Popular. El músic no publicava cap treball des d'Impar, estrenat al 2008. De la sonoritat del nou disc la crítica en lloa "l'elegància" i la fermesa dels temes, en què s'hi reflecteixen les seves influències i la maduresa del moment que viu actualment.

Abans de Puig, l'escenari serà per a SúperGegant (22 h), del segell independent The Indian Runners, una banda vinguda de Reus i formada per "moderns de poble" que amb el seu primer disc es va situar entre les revelacions més destacades de l'escena catalana. Una de les peculiaritats és que entre els seus membres s'hi troba Miquel Bernis, l'home del temps del diari Ara –i abans de Rac1.

Per acabar la nit (00.30 h), el DJ granollerí Bailongo punxarà els temes més ballables de l'indiedance.

La consolidació d'un cicle i d'un espai
Divendres al Jardinet naixia l'estiu de 2008 de la mà de la junta del Casal, membres de les entitats molletanes La Bombeta i La Gallineta, i el programa radiofònic Sona Aquí de Ràdio Mollet. L'objectiu era obrir el Jardinet a noves activitats que portessin un tipus de públic que fins llavors no coneixia l'espai. Fer del cicle musical una cita estable, fresca i que ajudés a projectar el Casal com una institució també per al públic jove no va ser del tot fàcil, tal i com ha volgut recordar el cartell d'enguany, dissenyat pel molletà Xavier Clavijo. L'autor acompanya el número 10 amb la frase "'i ajuda" i una il·lustració d'uns cactus espinosos. "Tots sabem que Mollet és una terra àrida, deixada i poc fèrtil per conrear cultura. Només els éssers més resistents i perseverants sobreviuen en unes condicions tan adverses com les nostres. Al Divendres al Jardinet, fins i tot, la música i la cultura floreix", apunta Clavijo. Cal recordar, que pel Jardinet hi han arribat a passar grans bandes com Manel, Els Amics de les Arts, Joan Colomo o Pau Riba.

Malgrat tot, des del grup de persones que va impulsar el cicle consideren que el desè aniversari "demostra que està consolidat", i que gràcies a les nits del Divendres al Jardinet "l'espai s'ha fet visible i s'ha convertit en l'escenari predilecte i de referència per a moltes entitats de la ciutat a l'hora de celebrar les seves activitats".


Edicions locals