La Generalitat promet 27 milions d'euros per a polítiques d'ocupació a la comarca

El secretari general de Treball i Afers Socials, Josep Ginesta, va participar al primer plenari de la Taula per al Desenvolupament Local Econòmic

Economia

Granollers

La Generalitat destinarà aquest any 27 milions d’euros en polítiques d’ocupació al Vallès Oriental. Així ho indicava el secretari general de Treball, Afers Socials i Família, Josep Ginesta, que dimecres assistia al primer plenari de la Taula pel Desenvolupament Local Econòmic i Ocupació de la comarca, que a l’octubre de l’any passat creaven els dos sindicats majoritaris –CCOO i UGT–, les dues patronals de la comarca –UEI-Cerclem i Pimec– i el Consell Comarcal, i que actualment ja té 11 ajuntaments adherits, entre els quals el de Granollers.


Ginesta assegurava que també el govern català aposta per fomentar que es treballi per territoris i considerava que la Taula ha de ser l’ens que “defineixi les estratègies perquè cap d’aquests euros sigui desaprofitat”. A més, el secretari general explicava a l’oratori el nou model de concertació de polítiques d’ocupació per territori. Ginesta explicava que en alguna comarca s’estudia aplicar més d’una estratègia, però considerava que al Vallès Oriental “cal apostar per la integritat”, malgrat realitats econòmiques diferents com les del Baix Vallès i el Baix Montseny. En aquest sentit, Ginesta demanava als municipis “una balança de generositat dels grans vers els més petits, i de confiança dels petits envers els grans”.

Precisament, Òscar Riu –representant de la UGT Vallès Oriental a la Taula– demanava “trencar fronteres imaginàries que no han servit perquè la comarca avanci. Tot i reconèixer les diversitats, cal treballar a l’una i no competir”, i demanava a la Generalitat partides pressupostàries per als serveis tècnics.

El plenari
En el marc del plenari, el president del Consell Comarcal i de la Taula, David Ricart, explicava que s’ha creat una comissió amb representants de tots els grups polítics del Consell Comarcal, quatre representants dels organismes empresarials i quatre dels sindicats, que està activa des de l’octubre. Gonzalo Plata, de CCOO, explicava que es treballa en cinc línies estratègiques: el pacte industrial comarcal, la formació  a la comarca –”per veure si es relaciona amb l’activitat productiva”–, les infraestructures comarcals –no només viàries, sinó també de serveis socals–, la millora de l’ocupació i la diversificació econòmica.

D’altra banda, Joan Carles Basi, de Pimec del Vallès Oriental, explicava que a la Taula ja s’han creat grups de treball que han iniciat estudis. El primer és sobre la formació professional i el segon, sobre les zones industrials, amb un cens real dels polígons industrials

Edicions locals