Foment adjudica la redacció de l'estudi del Quart Cinturó

L'Estat xifra el cost total de la via ràpida en 403 milions

Societat

Granollers

El Ministeri de Foment ha adjudicat el contracte de serveis de redacció de l'estudi informatiu de la B-40 –coneguda com a Quart Cinturó– en el tram entre Terrassa i Granollers (enllaç AP-7/C-60), per un import d'1,14 milions d'euros.

L’estudi té com a objectiu definir i comparar les diferents alternatives de traçat, de connexió i d’explotació per a aquest tram, i pretén perllongar el traçat de la B-40 fins a l’autopista AP-7 a l’altura de Granollers, creant un arc de circumval·lació a Barcelona alternatiu a l’AP-7/B-30, segons ha informat Foment en un comunicat aquest dijous.

Precisament aquest dimecres, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, anunciava que l’executiu espanyol preveia la publicació imminent del contracte d’estudis per a la construcció d’un tram de l’autovia B-40 entre Terrassa i Granollers, una via de 35 quilòmetres per a la qual es preveu una inversió de 403 milions d’euros.

D’altra banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat també va encarregar fa uns mesos la redacció del Pla Específic de Mobilitat del Vallès, un estudi que, entre d’altres, ha d’avaluar la necessitat de tirar endavant la construcció del Quart Cinturó entre Terrassa i Granollers. De fet, molts ajuntaments del territori han aprovat darrerament mocions per reclamar a Foment que el traçat de les grans infraestructures es decideixi des de Catalunya.

Sobre la B-40, actualment estan en servei els trams entre Abrera i Olesa i entre Viladecavalls i Terrassa, i continuen les obres del tram entre Olesa i Viladecavalls, que es van reprendre el 2015 després d’uns anys d’aturada.

Edicions locals