Detingut un camioner que circulava per l'AP-7 amb una taxa d'alcohol vuit vegades superior a la permesa

L’arrestat va marcar 1,25 mg/l d’aire expirat en la prova d’alcoholèmia i en tot moment va evidenciar símptomes d'embriaguesa

Societat

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir aquest diumenge al vespre (21.30 h) a Santa Perpètua de Mogoda un home de 64 anys, de nacionalitat angolesa i amb domicili a Portugal, per conduir per l'autopista AP-7 en sentit Tarragona sota els efectes de l’alcohol. El vehicle de gran tonatge feia ziga-zagues per l'autopista i va estar a punt de xocar amb altres vehicles.

L’actuació policial va tenir lloc després que un usuari de la via alertés els Mossos d'Esquadra que per l'AP-7 en sentit Tarragona circulava un camió de gran tonatge que feia ziga-zagues i posava en perill la resta de conductors. Quan els agents van arribar al punt on hi havia el camió van comprovar que anava de banda a banda del segon carril de l’autopista i que va estar a punt de col·lidir amb un altre camió mentre l’intentava avançar.

Els mossos van indicar al camioner que s’aturés en una àrea de servei al quilòmetre 143 de l’AP-7. Només baixar del vehicle els agents van comprovar com el conductor desprenia una forta pudor d'alcohol i tenia dificultats per coordinar els moviments. En la prova de detecció alcohòlica el conductor del camió va obtenir una taxa d’1,24 mg/l per aire expirat. Minuts més tard se li va fer la prova amb l’etilòmetre evidencial i en aquest cas el resultat va ser d’1,25 mg/l aire expirat.

Durant tota l’estona que va durar la prova l’arrestat repetia frases inconnexes i de difícil comprensió, a més de presentar simptomatologia diversa d’estar sota els efectes de l’alcohol com la parla entretallada, dificultats psicomotrius i per mantenir l’estabilitat. L’home va quedar detingut per un delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle sota influències de drogues o begudes alcohòliques. 

Edicions locals