La CUP vol que s'acabi amb l'ús de dones com a reclam a les curses del Circuit

El partit a la comarca se suma a les peticions aprovades, per mitjà de mocions, als ajuntaments de Montmeló i Barcelona

Política

Granollers, Montmeló

La CUP ha exigit aquest cap de setmana que s'acabi amb l'ús de la dona com a objecte sexual als esdeveniments públics com és el cas dels grans premis de Fórmula 1 i MotoGP al Circuit de Barcelona-Catalunya, "una cosificació de la dona que s'ha tornat a veure aquest cap setmana".

 
El partit fa notar "la responsabilitat directa que tenen les administracions públiques en aquestes instal·lacions, finançades i rescatades per la Generalitat i que també compten amb aportacions milionàries de diferents ajuntaments com el de Barcelona i de la Diputació".

Des de la CUP-Capgirem Barcelona s'exigeix a l'ajuntament barceloní que apliqui la moció que es va aprovar durant el ple de maig per evitar que es facin servir dones com a reclam a esdeveniments i espais finançats pel propi consistori. L'Ajuntament de Barcelona és el principal patrocinador de les instal·lacions que porten el seu nom i que darrerament ha aprovat una inversió de 7 milions d'euros fins al 2019.

D'altra banda, des de l'assemblea territorial de la CUP Vallès Oriental-Baix Montseny també s'ha demanat que s'acompleixi la moció que es va aprovar per unanimitat a l'Ajuntament de Montmeló per evitar la cosificació de la dona a les competicions que s'organitzen al Circuit. Aquest consistori –juntament amb la Generalitat i el RACC– participa directament a l'empresa Circuits de Catalunya SA, encarregada de la gestió de les instal·lacions.

Malgrat les mocions aprovades, tot aquest passat cap de setmana durant la celebració al Circuit del MotoGP s'ha constatat una presència majoritària de dones contractades per fer de reclam sexual tant per a la cursa com per als stands i exhibicions de diferents escuderies i patrocinadors. En alguns casos, fins i tot, aquestes dones formaven part d'espectacles clarament eròtics en un escenari del principal patrocinador de la cursa, la marca de de begudes Monster, davant la presència de nombrosos espectadors.

Edicions locals