ERC rebutja el Quart Cinturó i reclama que sigui la Generalitat qui planifiqui les infraestructures

El partit reacciona així a l'anunci d'adjudicació de l'estudi de traçat del Quart Cinturó per part de l'Estat

Societat

Davant l'anunci de l’adjudicació de l'estudi informatiu del tram Terrassa-Granollers de l'autovia B-40, ERC reclama que les infraestructures siguin "planificades i executades pel Govern de la Generalitat amb consens territorial" i s'oposa a la construcció d'aquesta infraestructura, ja que, segons indica, "respon a un model esgotat de desenvolupament territorial que no respon a les necessitats de mobilitat comarcal".

ERC ha recordat en un comunicat que "és la Generalitat de Catalunya qui té la competència exclusiva en matèria d'ordenació del territori tal com recull el Pla Territorial Metropolità", un pla que "significarà un canvi d'orientació del projecte de via orbital B-40, ja que atorgarà a aquesta infraestructura una funció metropolitana i també comarcal".

Segons Marc Sanglas, diputat republicà al Parlament, "cal tenir present que actualment s'està elaborant l'estudi de mobilitat al Vallès, un estudi que ha de definir quin és el model òptim de mobilitat". "Per això creiem que és la Generalitat qui a través de la planificació territorial consensuada amb el territori determini quina és l'actuació en la xarxa viària per millorar la connectivitat entre els dos vallesos”.

El també diputat d'ERC al Parlament pel Vallès Oriental, Chakir El Homrani, ha denunciat “la manca d'inversions en infraestructures ferroviàries, que són aquelles que l'Estat hauria d'haver prioritzat ja fa molts anys per a la regió metropolitana de Barcelona, ja que són on hi ha les veritables mancances de connexió territorial”.

El Homrani també ha assenyalat que una vegada més l'estat espanyol “ha actuat electoralment, ja que sempre que tenim notícies d'aquesta infraestructura estem en moments electorals. Veiem clar gràcies a aquest fet que la campanya pel referèndum ja ha començat a Madrid”, ha dit el diputat.

Bernat Picornell, senador d'ERC, exigeix que l'estat espanyol "transfereixi fins l'últim euro acordat, i que deixi d'incomplir sistemàticament allò que ens pertoca". En aquest sentit afirma que "ha de ser la Generalitat de Catalunya qui decideixi quines són les actuacions necessàries per millorar la mobilitat a Catalunya".

Finalment, ERC recorda que el partit "ha estat part activa de les reivindicacions històriques en contra d'aquesta infraestructura i que així ho continuarà sent, perquè creiem i defensem la millora de la mobilitat, viària i ferroviària, fonamentada en un model de desenvolupament territorial sostenible tant en l'àmbit econòmic com social i ambiental", asseguren.

Edicions locals