Més de 30 granades i mines antipersona formaven l'arsenal intervingut a Sant Celoni

Entre el material comissat també hi havia pólvora, detonadors i gairebé 13.000 cartutxos de diferents calibres

Sant Celoni

La Guàrdia Civil ha fet públic l'arsenal que fa pocs dies va comissar en una caseta d'un solar de Sant Celoni, un material acumulat del qual el responsable d'emmagatzemar-lo no disposava de cap mena d'autorització. El punt d'Intervenció d'Armes de la comissaria de Canovelles ha estat l'encarregat d'estudiar l'abast del material. 

Entre el material comissat hi havia una escopeta del calibre 12, un revòlver, 6 canons de rifle (tres dels quals sense numeració) i un canó d'escopeta paral·lela, 29 granades de mà, 20 kg de pólvora de diferents tipus, tres multiplicadors de morter amb detonador, 42 detonadors pirotècnics, 17 detonadors espoleta, un detonador elèctric, una espoleta per granada de mà, una estopí complet d'artilleria, 13 bengales Expal, un coet GR MK sense càrrega, cinc cartutxos antiaeris de diferents calibres, cinc caps de projectils, cinc granades de morter, 18 mines antipersona d'instrucció i vuit mines anticarro d'instrucció.

A més també van intervenir-se 12.934 cartutxos de diferents calibres, inclosos calibres de guerra i 39.300 pistons per a recàrrega de cartutxeria.

Segons les primeres investigacions de la Guàrdia Civil, l'arsenal acumulat correspondria a un col·leccionista que al llarg del temps ha anat acumulant gran quantitat d'armes, munició i explosius, i no el vincula, d'entrada, a cap grup armat. El punt d'Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil de Canovelles ha estat l'encarregat d'estudiar i gestionar el material.

Edicions locals