El 13% de les visites programades al metge no s'hi presenten

Els equips d’atenció primària de Sant Celoni i l’Alt Mogent enviaran missatges de text recordant el dia i hora de visita programats

Llinars del Vallès, Sant Celoni

Als centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut al Vallès Oriental el nombre de visites programades a les què el pacient no va presentar-se a la consulta va ser del 13% durant l'any passat, una xifra que va elevar-se fins al 20% en els cas de les visites d’odontologia.

Les visites programades per ser atesos en consultes d’infermeria són les següents que registren més absències. Altres serveis com pediatria, treball social i les consultes de medicina de família també comptabilitzen un elevat nombre de visites fallides, el que implica un gran nombre de pacients que, de poder ser atesos, no ho acaben sent.

L'Institut Català de la Salut assegura que des dels equips d’atenció primària de Sant Celoni i l’Alt Mogent s’enviaran missatges de text recordant el dia i l’hora de visita programada als usuaris. En el cas que l’usuari no s’hagi presentat a la visita que tenia programada se li enviarà un missatge de conscienciació. En aquest missatge es demana que s’avisi en el cas de no poder assistir a la visita programada per, d’aquesta forma, aprofitar l’hora per a un altre pacient.

L'ICS també recorda que hi ha diversos canals per comunicar l’anul·lació d’una cita: trucant al telèfon 93 326 89 01, de 8 a 22 hores, els dies feiners; enviant correu electrònic a l’adreça del centre; accedint al web de l’Institut Català de la Salut –www.gencat.cat/ics– o mitjançant l’aplicació Cat@salut.LaMevaSalut 

Edicions locals