Jordi Sedó presenta la seva darrera novel·la 'Nou pisos d'un replà' a la Garriga

L'autor de l'Ametlla serà avui (20 h) a la Biblioteca Municipal acompanyat de l'escriptora Isabel-Clara Simó

Cultura

Ametlla del Vallès, la Garriga

Jordi Sedó, sociolingüista, mestre i escriptor de l'Ametlla i docent a la Garriga des de fa anys, presentarà avui, dimecres, a les 20 h la seva darrera novel·la titulada Nou pisos d’un replà (Editorial Gregal) a la Biblioteca Municipal Núria Albó acompanyat de l'escriptora Isabel-Clara Simó.

Sedó és un autor que ha conreat l’assaig i l’estudi empíric. Ha escrit, principalment, sobre sociolingüística, lingüística i educació, amb un bon nombre de llibres publicats i més de mil articles a la premsa.

La narrativa breu no li és desconeguda, perquè, abans d’aquest llibre, ja havia publicat el recull de contes Mira sota el coixí (2008). Llicenciat en Filologia Catalana i mestre ha treballat en diferents centres educatius de Barcelona, el Maresme i el Vallès Oriental; va exercir el càrrec de Delegat Territorial
adjunt a la Delegació d'Ensenyament de Barcelona-Ciutat i, actualment, es dedica a la docència, a escriure i a impartir conferències.

Nou pisos d’un replà és un llibre de narracions breus. Cada un dels contes té sentit per ell mateix i pot funcionar de manera autònoma, però l’autor ha volgut donar al conjunt una certa unitat, fent coincidir tots els personatges en un moment determinat: al voltant de les nou del matí d’un dia de tardor de 2006 en un bar de l’Eixample de Barcelona.

Jordi Sedó també presentarà aquesta obra el 27 de juny a la Biblioteca Can Pedrals de Granollers a les 20 h i acompanyat, de nou, per l'escriptora Isabel-Clara Simó. 

Obra finalista al Premi Romà Planas i Miró
La mateixa Editorial Gregal acaba de publicar la novel·la La mestra. Amb el somriure als llavis de la cardedeuenca Rosa Maria Pascual. Es tracta d'una obra de caire biogràfic inspirada en la mare de l’autora.

El llibre, obra finalista del premi de Memòria Històrica i Miró el 2013, gira al voltant de l’Harmonia, una dona que, acabada de diplomar, inicia la seva carrera docent a Argençola durant la dècada dels 40. La trama es construeix hàbilment a partir de petits episodis aleatoris de la seva vida relatats, ara per ella mateixa, ara pels personatges que li són propers. L’argument s’organitza en blocs seqüenciats cronològicament a partir de les destinacions que l’Harmonia té al llarg de la seva carrera professional.

Es tracta d'una novel·la que homenatja les mestres que van saber mantenir i encomanar el somriure als seus alumnes enmig de la grisor i la repressió de la postguerra.

Pascual ha treballat de mestra durant trenta anys i ara està jubilada, però és la responsable del taller d’escriptura TeC–CA i de clubs de lectura on promou tertúlies literàries. Forma part del GEM, Grup d’Escriptors del Montseny, amb qui ha editat Montseny Màgic. Ha elaborat llibres pedagògics que s’han publicat per aprendre jugant i diverses obres com On vas, Irina?, finalista del Premi de Novel·la Històrica Gregal 2013.

Edicions locals