Condemnat a 20 anys de presó per asfixiar i llençar la dona al port

Un jurat popular ha declarat culpable el veí de la Garriga dels fets que van succeir el juny del 2015

Societat

la Garriga

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 20 anys i 1 dia de presó l'acusat d'haver asfixiat la seva dona i llençar-la al mar, al Port de Barcelona, dins del seu cotxe el juny del 2015. Un jurat popular ja el va declarar culpable per unanimitat a finals del mes de maig i el tribunal el condemna per un delicte d'assassinat amb traïdora. En la sentència, es considera provat que Tomás A.G., de 51 anys, es va assegurar la mort de la seva dona impedint que tingués la possibilitat de defensar-se, atacant-la per sorpresa "quan la víctima estava desprevinguda i confiada". A més de la pena de presó, l'acusat també ha estat condemnat a indemnitzar els familiars de la víctima amb més de 400.000 euros.


Segons la fiscalia, l'acusat va conèixer la víctima la primavera del 2014 i al setembre es van casar. A principis del 2015 van començar a sorgir problemes de convivència perquè els dos estaven aturats i tenien problemes econòmics. De fet, devien almenys dos rebuts del lloguer del pis de la Garriga on vivien i on constava el marit com a titular. Al febrer d'aquell any, la dona va trobar feina, però els problemes van continuar perquè l'home seguia a l'atur i, segons la dona, no tenia ganes de trobar feina. Van tenir moments de tensió i en un moment determinat la dona va marxar de la casa i va anar a viure més a prop de la feina, cosa que va comunicar al seu entorn, com al seu exmarit, els seus dos fills, una companya de feina o una veïna.

La sentència conclou com a fets provats que la matinada del 26 de juny del 2015, la víctima va ser atacada per l'acusat "pressionant-la aquest fortament a la zona del coll i provocant la seva asfíxia". A més, es considera que va actuar amb la intenció d'acabar amb la seva vida. Posteriorment, va introduir el cadàver a un vehicle i el va portar al Port de Barcelona. "Un cop a l'interior del Port, el turisme va ser conduit fins al Moll Contradic Est i llençat al mar", recull la sentència.

El tribunal considera que Tomás A.G. es va assegurar el resultat de la mort de la seva dona impedint que aquesta "tingués l'oportunitat de defensar-se atacant-la per sorpresa quan la víctima estava desprevinguda i confiada", donant-li "primer un cop a la zona lateral esquerra de la cara, provocant una disminució del seu nivell de consciència que va facilitar l'estrangulament posterior"

Edicions locals