El Mercat de l'Audiovisual de Catalunya ha sumat 870 visitants

L'organització del MAC considera que l'esdeveniment "ha recuperat el seu espai com a centre de referència del sector"

Societat

Granollers

“El MAC ha recuperat el seu espai com a centre de referència del sector audiovisual i digital, tant per l’augment d’assistents com per l’alt nivell i el gran interès generat de les sessions programades”. Aquesta ha estat una de les reflexions de la regidora de Comunicació i Processos Estratègics de l’Ajuntament de Granollers, Alba Barnusell, en el marc de les primeres valoracions del Mercat de l'Audiovisual de Catalunya (MAC) 2017, que s'ha celebrat dimecres i dijous a Roca Umbert.


Per a Barnusell, “la relació del sector audiovisual tradicional i de proximitat amb l’àmbit més digital fa que cada any es vagin afegint al MAC públics diferents que es van sumant als ja existents”.

El director del MAC, Josep Maria Codina, s'ha mostrat igualment satisfet per l'augment en el nombre de visitants i ha destacat, com a valor afegit del certamen, les sessions que s'han pogut viure en directe per streaming.

Les xifres
Els indicadors principals que serviran per determinar i avaluar millor l’edició del MAC són: Nombre d’inscrits, 1.067; assistents, 870; empreses MAC participants, 33; centres de formació, 4; espais expositius, 16; nombre de sessions: Nau B1 (12), plató del Centre Audiovisual (8), Speech Corner (16), i contactes fets per les empreses (105).
 
També ha destacat les visites que ha mantingut la pàgina web del MAC durant els darrers 15 dies: 4.836 amb una mitjana de 471 cada dia; les visualitzacions del canal de vídeo YouTube Live –streaming–, 525, i el creixement de seguidors a les xarxes socials (465 seguidors a Instagram, el triple que l’any passat).
 
Comença el MAC virtual
Aquestes xifres es poden disparar els propers mesos, ha dit Josep Maria Codina, sobretot gràcies “a la doble celebració que ofereix el MAC: la física i presencial, que hem tancat després de dos dies, i la virtual, que iniciarà ara el seu recorregut a través d’Internet gràcies al treball que s’ha fet per presentar via streaming tots els actes principals que s’han celebrat al MAC”. “Arran de la importància dels ponents i dels temes tractats, la via virtual situa el MAC de Granollers en una altra dimensió”, ha dit Codina.

Edicions locals