El projecte Escena grAn creix amb la incorporació de l’Auditori Can Palots

El teatre de Canovelles se suma a la proposta escènica per obrir-se al públic

Cultura

Canovelles, Granollers

El projecte Escena grAn ha presentat tres novetats de cara a la nova temporada 2017-2018: la integració del Teatre Auditori Can Palots de Canovelles, l’inici d’una nova etapa d’Escena grAn oberta a la cooperació territorial, i les novetats artístiques dins la nova campanya de comunicació Benvinguts a casa. “El Teatre Auditori Can Palots té una programació per a tots els públics, però ara volem anar més lluny, oferir més oferta d’espectacles als nostres veïns”, explicava dimarts Emilio Cordero, alcalde de Canovelles, durant la roda de premsa a la Sala Petita del Teatre Auditori.

L’any 2016 els equipaments i entitats que han format part d’Escena grAn (Teatre Auditori de Granollers, Sala Nau B1 – Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Associació Cultural – Roda d’Espectacles Infantils i Teatre de Ponent) han programat més de 150 espectacles amb pràcticament 270 funcions i aconseguint un 65% de mitjana d’ocupació.

Ara Escena grAn vol oferir una cartellera conjunta i variada per tal de sumar esforços i iniciatives amb l’objectiu d’afavorir l’augment de públic, així com adaptar-se a les necessitats del territori i enfortir la musculatura del sector de les arts escèniques i la música a escala local. En paraules de Carles Ribell, gerent del Teatre Auditori, “Escena grAn és una contribució més a la dinamització cultural, però també econòmica i social del territori”.  Per la seva banda, Juanjo Puigcorbé, diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, va afirmar que “la Diputació dóna suport a mancomunar projectes culturals” que, a més, busquen crear i fidelitzar nous públics, com és el cas d’Escena grAn.

D’altra banda, Joaquim Torrent, director general de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, va plantejar que “la cultura pot ser un problema o una solució”, i si la ciutat la viu com una solució, “la pots utilitzar per fer política transversal, buscant sinergies amb els municipis veïns. El Vallès s’està convertint en un hub cultural”.

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va tancar la roda de premsa agraint la feina feta a Frederic Roda i a Francina G. Ars amb el Teatre de Ponent, i desitjant molt bona sort a Meritxell Remolins en la nova etapa que comença a Llevant Teatre.

5 anys d’Escena grAn
Escena grAn va néixer la temporada 2013-2014 amb la programació del Teatre Auditori de Granollers, Teatre de Ponent, Centre Cultural de Granollers i la Roda d’espectacles Infantils.
La temporada 2014-2015 va incorporar-se al projecte la Sala de concerts Nau B1, de Roca Umbert Fàbrica de les Arts, i des d’aquesta propera temporada 2017-2018 s’hi afegirà el Teatre Auditori Can Palots de Canovelles.

El projecte Escena grAn creix i posa d’aquesta manera les bases per a la creació d’una xarxa de cooperació territorial.

Cinc espais, cinc ofertes
De cara a la nova temporada 2017-2018 formaran part d’Escena grAn el Teatre Auditori de Granollers (que oferta, juntament amb conegudes produccions, propostes i projectes que es fan a la ciutat), Llevant Teatre (amb oferta de teatre independent i aposta per nous valors); la Roda d’espectacles Infantils (projecte de l’Associació Cultural de Granollers que té lloc a la Casa de Cultura Sant Francesc, amb una programació pensada i dirigida als més petits); la Sala Nau B1  (que ofereix propostes musicals) i el Teatre Auditori Can Palots de Canovelles (amb una oferta diversa de mitjà format).

El projecte, que inclou propostes professionals i no professionals, treballa per fer un salt qualitatiu dels continguts de la cartellera, amb la participació dels diferents espais que la integren, amb una única visió d’oferta artística per a l’espectador i la voluntat d’esdevenir un referent de l’oferta escènica del país. 

Edicions locals