Els millors plans del cap de setmana perquè no et quedis a casa

Concerts, fires i mercats, obres de teatre, festes majors... la selecció de les propostes a la comarca que no pots deixar escapar

Cultura

Ara Vallès et porta una selecció de propostes d'oci al Vallès Oriental perquè surtis de casa aquest cap de setmana. Música, tradició, patrimoni, teatre i fires… Activitats per a tots els gustos i edats.

Una trentena de catifes per badar a la festa de Corpus a la Garriga
La Garriga. Diumenge 18 de juny durant tot el dia
La diada deCorpus a la Garriga, declarada Element Festiu Tradicional d'Interès Nacional lʼany 2015, començarà a trenc dʼalba amb la preparació dels veïns que sortiran al carrer a dibuixar els dissenys de les catifes. En aquesta edició es faran un total de 30 catifes de flors, un mural floral al barri de Dalt, la font de lʼOu com balla al carrer de Samalús i quatre altars florals. 

Diumenge al matí, a més de les catifes, el públic gaudirà de la cercavila i lʼanimació de la Companyia dʼArrel, així com dels personatges la Ginesta i el Pellofa i el capgròs Clavellot. Altres activitats de la jornada seran les actuacions castelleres, el ball de swing a lʼaire lliure, la ballada de sardanes i els balls tradicionals de Corpus Imaginari, o les portes obertes que es faran, tant al matí com a la tarda, als principals punts dʼinterès turístic patrimonial.

Joan Chamorro, Rita Payés, Andrea Motis i Josep Travé al Cicle de Jazz de l'Ametlla
L'Ametlla del Vallès. Can Draper. Divendres 16 a les 20 h. Entrades a 10 euros
El contrabaixista Joan Chamorro i Rita Payés presentaran el treball Lua Amarela, divendres a les 20 h a Can Draper, dins del 6è Cicle de Jazz de l’Ametlla del Vallès. En aquest treball s’aprecia l’evolució de Payés com a trombonista i cantant, cada vegada més sòlida, amb una personalitat molt marcada per la seva sensibilitat a l’hora de jugar amb les melodies i el seu timbre. La cantant i trompetista Andrea Motis i el guitarrista Josep Travé també hi actuaran. 

Concert de tres corals alemanyes per commemorar el 110è aniversari de l'Escola Orfeònica de Martorelles
Martorelles. Església de Sant Joaquim. Dissabte 17 de juny a les 17.30 h
L’Escola Orfeònica és segurament una de les entitats baixvallesanes més antigues. Enguany, se celebren 110 anys des de la seva fundació, que es va produir oficialment el 1907 sota el nom primerenc de Societat Coral La Violeta. Aquest dissabte arriba l’acte més important de tota la temporada, el concert de fi de curs, un recital que enguany comptarà amb la participació de tres corals d’Alemanya: la Sängerkranz Nassau, la Sängerbund Harmonic i la Kirchenchor. Totes tres provenen d’una zona rural de l’estat federal de Baden-Württemberg, al sud-oest del país, i tenen la peculiaritat que estan dirigides per la martorellenca Anna Valls. La cantada tindrà lloc a les 17.30 h a l’església Sant Joaquim i comptarà amb les actuacions de les corals d’homes, joves i mixta dels alemanys, i la dels amfitrions, que estaran dirigits per Elisenda Chuecos.

Jazz a la fresca amb la Mollet Jazz Band
Mollet. Parc de les Pruneres. Dissabte 18 de juny a les 22 h

Dissabte, la Mollet Jazz Band oferirà un concert al Parc de les Pruneres, amb temes de Chic Corea, Snarky Puppy o la compositora japonès Yoko Kanno.El recital forma part de les activitats de cloenda del curs, un programa que enguany inclou el cicle Mediterrània, un mar de músiques, que també portarà, entre d’altres, els grups de cambra i el Cor Jove al Museu Abelló (aquest divendres a les 20 h) amb l’estrena de la versió per a corda de la cançó Mil·lenari del mestre molletà Jaume Boix.

Concert amb The Crab Apples, Albert Lax, Fistmen i Tòpics
Granollers. Musik N viu Off. Sala Nau B1. Dissabte 17 a les 22 h. Entrada gratuïta
Dissabte l’edició Off del festival Musik N Viu de Granollers se celebrarà a la Sala Nau B1 de Roca Umbert. Hi actuaran quatre formacions, que estaran encapçalades pel grup de pop-rock The Crab Apples, de Santa Eulàlia de Ronçana, com a cap de cartell. La formació presentarà Hello Stranger, un nou EP amb quatre temes, acompanyat d’un fanzine. Durant la vetllada musical, organitzada per Asgram i que començarà a les 22 h, també hi actuarà el granollerí Albert Lax, que després de dos anys en format acústic presentarà una nova versió dels seus temes acompanyat d’una banda i oferint un nou format elèctric que ha plasmat en el seu primer disc The Deepest String. La banda de pop rock Tòpics i Firstmen, el grup guanyador de la darrera edicó del concurs [És] Música en la categoria de 12 a 18 anys, completen el cartell d’aquest concert. 

Els alumnes d'Arsènic apropen els artistes russos 
Granollers. Teatre de Ponent. De divendres al 2 de juliol
El Teatre de Ponent presenta un mes de juny que estarà protagonitzat per l’alumnat d’Arsènic Espai de Creació. Onze espectacles sobre artistes russos ompliran el teatre  a partir de divendres i fins al 2 de juliol, amb intèrprets dels 6 als 68 anys. Divendres (21 h) hi haurà dansa i teatre amb el grup de 12 a 14 anys que presentaran l’espectacle Retrats de família i dissabte, el grup de teatre de 9 a 11 anys oferirà l’obra Kandinsky a les 20 h. El grup de teatre de 12 a 14 anys hi actuarà diumenge a les 19 h amb l’obra Matrioska.

La Garriga celebra La Nit dels Aparadors' 
La Garriga. Divendres 16 a partir de les 20 h
L’Agrupació de Serveis i Comerciants de la Garriga (ASIC) i l’Ajuntament, organitzen, divendres, la Nit dels Aparadors. A l’esdeveniment, que enfila la 5a edició, el públic podrà contemplar els aparadors guarnits dels comerços que participen al Concurs d’Aparadors de Corpus i gaudir d’una nit de festa del comerç.
La 5a Nit dels Aparadors començarà a les 20 hores i els establiments romandran oberts fins a mitjanit. Al llarg de tota l’activitat es podrà gaudir d’espectacles de carrer i animació dins les botigues, així com promocions especials. La festa, a més, comptarà amb la col·laboració i animació de les escoles de dansa de la Garriga.

La ballarina molletana Núria Guiu estrena projecte a casa
Mollet. Centre Cultural La Marineta. Divendres 16 a les 20 h
L’artista molletana i resident de CRA’PNúria Guiu presenta aquest divendres (20 h) el seu nou projecte de dansa, l’espectacle Likes. Amb aquesta intervenció, Guiu ha pres com a base el mètode antropològic per parlar de dos fenòmens recents, les danses cover i el ioga híbrid, dues tendències que s’han difós massivament gràcies a les xarxes socials. El projecte qüestiona els m’agrada de les xarxes i “reflexiona sobre la manera en què llegim, entenem i aprovem o desaprovem l’altre”. Guiu manté Likes en residència al Konvent.0 (Berga), l’Espai Bokashi (Ciutadella  de  Menorca), La Blanca i la Sala Hiroshima (Barcelona).

Edicions locals