La UGT denuncia l'Hospital de Granollers a Inspecció de Treball per "l'elevada precarietat laboral"

El sindicat considera que la direcció fa un abús de la contractació parcial i de la jornada variable

Economia

Granollers

La UGT de Catalunya ha denunciat l’Hospital de Granollers davant la Inspecció de Treball per l’elevada precarietat laboral al centre, amb un clar abús per part de la direcció de la contractació parcial i de la jornada variable. Actualment, un de cada tres contractes a l’hospital és de jornada parcial (uns 500 professionals) i, a més, la majoria d’aquests són també amb jornada variable.

Des de la UGT ja vam advertir al març que emprendríem accions legals si la direcció no corregia la seva política de contractes​. Com a conseqüència, la direcció ens va fer una proposta per millorar l’estabilitat de la plantilla consistent a passar els contractes amb un 40% de jornada variable a un 20% de variable; convertir dos corretorns al 16% a un únic corretorn al 40%, i consolidar una part de la jornada efectivament realitzada als professionals que amplien des de fa molts anys (unes 80 persones).

Arran de "la gravetat de la qüestió", la UGT va rebutjar la proposta de la direccióen considerar-la del tot insuficient. Malgrat això, la Direcció la va presentar el 18 d’abril al comitè d’empresa, "no com una consulta a la representació legal dels treballadors, sinó més aviat com una nova línia de millora que la Direcció de Persones presentava voluntàriament". Des del sindicat consideren que el màxim que podrien aconseguir seria, com en situacions anteriors, un altre “grup de treball” que eternitzaria les discussions sense resultats, o amb millores molt conservadores.

Des de la UGT consideren que el problema és molt greu, ja que es tracta de l’estructura de contractació de l'hospital i afecta al voltant d'un terç de la plantilla, de manera que "no el podrem resoldre amb els mateixos mecanismes que no han estat capaços de solucionar conflictes anteriors, com la implementació de 20 hores de formació durant la jornada laboral o la convocatòria de places, en els quals el comitè d’empresa ha intervingut en qualitat d’espectador.", apunta la UGT, que considera necessari que una institució aliena als conflictes que arrosseguen les relacions laborals intervingui per obtenir unes directrius clares i d’obligat compliment per les parts. Per això, UGT assegura que ha presentat la denúncia davant la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

Segons el sindicat, "la reacció de la direcció un ha estat coneixedora d’aquesta denúncia ha estat airada i, al nostre parer, exagerada. Si la Direcció no ha estat abusant del marc legal en matèria de contractació, no ha de tenir cap por de l’autoritat laboral", insisteix la UGT.

El sindicat opina que la jornada parcial ha de ser l’excepció en la contractació, perquè no permet un nivell d’ingressos suficient a les persones treballadores, menys encara si afegim un calendari variable que tampoc permet als professionals afectats complementar els ingressos amb altres contractes.

Edicions locals