Les Franqueses, municipi escollit per participar en un viatge d’estudi a Bolonya

L’objectiu és analitzar la transformació urbanística que està fent la ciutat italiana

Societat

les Franqueses

Una delegació d’alcaldes i representants municipals han participat aquesta setmana en un viatge d’estudi a Bolonya, Itàlia, que pretén analitzar la transformació urbanística que està fent la ciutat. Es tracta d’una iniciativa organitzada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Ciutat Metropolitana de Bolonya.

Les Franqueses del Vallès és el municipi de prop de 20.000 habitats que els organitzadors han escollit per participar en aquest projecte que té com a objectiu conèixer iniciatives i estratègies municipals d’arreu d’Europa que permeti a l’Associació Catalana de Municipis tenir un criteri per establir quines han de ser les bases de les futures lleis que afectin al món català local.

L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, és el representant que participa al projecte. Aquest és el segon viatge d’estudi que porten a terme, després de visitar la ciutat de Copenhagen, a Dinamarca. “És molt important per les Franqueses ser un dels ajuntaments escollits per participar en aquest projecte. Se sent la veu del nostre municipi en representació dels ajuntaments de prop de 20.000 habitants”, diu l’alcalde, Francesc Colomé, que finals de juny viatjarà a Israel amb la mateixa finalitat.

Durant l’estada de dos dies a la ciutat italiana d’aquesta setmana, la delegació d’alcaldes i representants municipals s’ha reunit amb l’alcalde de Bolonya, Virginio Merola, l’alcalde de la comuna de Casalecchio di Reno, Massimo Bosso, amb diferents dirigents de la Ciutat Metropolitana, i amb la consellera de Pressupost, Reorganització Institucional, Recursos Humans i Igualtat d’Oportunitats del govern de la regió d’Emilia-Romagna, Emma Petitti.

També els ha rebut el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya, Luca Bellizzi, i el sotsdirector de l’oficina ACCIO a Milà, Walter Greco. Durant l’estada a Bolonya, la delegació també ha participat a trobades amb acadèmics experts per contrastar els diferents punts de vista de la reorganització territorial de la Ciutat Metropolitana de Bolonya.

Edicions locals