Una jove vallesana guanya els Jocs Florals de Catalunya

Aquesta és la primera vegada que el Vallès Oriental aconsegueix un dels premis del certamen

Societat

Roca del Vallès, la

Ona Vargas Prat, alumna de l’Escola Mogent de la Roca del Vallès, ha estat la guanyadora dels Jocs Florals Escolars de Catalunya. Vargas, de 12 anys, representava les comarques del Vallès Oriental i el Maresme al certamen literari que organitza el Departament d’Ensenyament. És la primera vegada que el Vallès Oriental s'endú un dels premis d’aquest concurs.

Dissabte es va celebrar l’acte de proclamació i lliurament dels guardons dels IV Jocs Florals Escolars de Catalunya, a la sala d’actes de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, a l’anella olímpica de Montjuïc.

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, va ser l'encarregada de lliurar els premis a les diferents categories del concurs. En la categoria C, destinada a l’alumnat de Cicle Superior d’Educació Primària (10-12 anys), el text de l’Ona Vargas va ser considerat el millor dels presentats a tot Catalunya. L’Ona es convertia així en la primera alumna del Vallès Oriental guardonada en aquest certamen literari que organitza el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L’Escola Mogent és una escola pública que camina des del 2004 a la Roca del Vallès i que en pocs anys es va convertir en el centre d’educació infantil i primària més gran del municipi. Amb més de 400 alumnes provinents de diferents indrets de la comarca, "va néixer amb una decidida vocació d’innovació pedagògica; prova d’això són els continus tallers i xerrades que ha organitzat per divulgar la seva metodologia en matemàtiques, així com les visites que rep, durant tot el curs, de mestres d’altres escoles del país que s’interessen per aplicar la seva manera de fer", expliquen des del centre.

 

Edicions locals