Xavier Serrate, del PDeCAT, nou alcalde de Lliçà de Vall

Serrate va rebre la vara d'alcalde de mans de Josep Serra, d'ERC, que ha estat alcalde els dos últims anys

Política

Lliçà de Vall

Xavier Serrate, del PDeCAT, és des de dissabte el nou alcalde de Lliçà de Vall. Serrate assumeix l'alcaldia en virtut del pacte assolit amb ERC el juny de 2015 pel qual els dos partits s'alternarien l'alcaldia dos anys cadascun. El ple de traspàs va celebrar-se dissabte a la sala de plens de l'Ajuntament.

Xavier Serrate substitueix en el càrrec el republicà Josep Serra, que ha tingut l’alcaldia els dos últims anys. Arran de les eleccions de 2015, el PDCAT (4 regidors) i ERC Junts per Lliçà de Vall (3 regidors) van pactar compartir el govern i alternar-se l'alcaldia, mentre que a l'oposició es mantenen els sis regidors de Fem Lliçà-Entesa, el PSC i el PP.

En el seu discurs, el nou alcalde es va comprometre a treballar per complir el programa pactat amb els republicans i a donar veu a la ciutadania en aspectes com la definició d'usos de la masia de Can Coll, adquirida recentment per l'Ajuntament.  

En el ple extraordinari de traspàs de la vara d'alcalde, Serrate va estar acompanyat de bona part dels alcaldes del PDeCAT de la comarca, com Francesc Colomé, Meritxell Budó i Andreu González, així com del número dos del partit, David Bonvehí, a més d'altres representants polítics del partit i d'ERC.

Edicions locals