Tret de sortida oficial a la nova Policia Local de Martorelles

“Si volem viure en llibertat hem d’acceptar que la seguretat és important”, explicava l'alcalde, Marc Candela

Societat

Martorelles

“A les tres potes bàsiques de l’estat del benestar –educació, serveis socials i salut–, hi afegim la de la seguretat, per fer el sistema més consolidat i estable”, explicava Jordi Jardí, director general d'Administració de Seguretat de la Generalitat, en l’acte institucional de presentació de la nova Policia Local de Martorelles divendres passat. 

“Aquest és el cos número 215 de Policia Local de Catalunya”, un nou cos que s’incorpora al sistema de seguretat nacional “juntament amb els 16.800 mossos d’esquadra i 10.000 policies locals que ja hi ha actualment”, explicava Jardí.

Durant la presentació es va poder visitar la nova seu de la Policia Local –avinguda Piera, 51–, una instal·lació que s’ha adequat a la nova etapa. “Hem habilitat una zona d’espera, una zona per posar denúncies, una àrea de descans per als agents, s’ha restringit l’accés als espais estrictament policials i s’ha habilitat un armer”, enumerava l’alcalde, Marc Candela.

L’acte va seguir a la seu de l’Ajuntament, on van tenir lloc el traspàs d’informació entre la Policia Local de Montmeló –que durant dos anys i mig s’ha fet càrrec del servei– i el nou inspector local, Daniel Limones. “Sembla un tòpic, però volem una policia propera, rigorosa i equilibrada”, deia Marc Candela, qui també assegurava que “si volem viure en llibertat hem d’acceptar que la seguretat és important”.

Jardí, per la seva banda, recordava que “la percepció de seguretat actual és la més alta de la història malgrat trobar-nos en un moment de risc complicat”, i en aquest sentit apostava per la col·laboració de tots els cossos policials per ser més efectius i carregava contra la decisió de l’Estat de limitar la contractació de nous mossos d’esquadra i de no convocar la Junta de Seguretat de Catalunya de manera intencionada. “Amb les coses de seguretat no s’hi juga”, advertia.

Finalment, en l’acte, al qual també van assistir l’alcalde Montmeló, Antoni Guil, i l’alcaldessa de Sant Fost, Montserrat Sanmartí, a més de regidors i altres responsables de seguretat del Baix Vallès, es va agrair la tasca dels vigilants i els agents que fins ara s’han fet càrrec de la seguretat al municipi. José Antonio García, en nom de la Policia Local de Montmeló, i Francisco Rodríguez, responsable del cos de vigilants, van rebre una placa de reconeixement per la feina feta els darrers anys.
 

Edicions locals