ERC demana al Senat 23 milions d’euros per al Vallès Oriental

El senador Bernat Picornell exposa a alcaldes i regidors republicans les esmenes als pressupostos generals

Política

El senador Bernat Picornell ha visitat diversos municipis del Vallès Oriental aquest dilluns 19 de juny. El representant republicà a la Cambra Alta ha detallat les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat que ERC presenta aquest dimarts i que inclouen partides per a projectes municipals reclamats per alcaldes i grups municipals de la comarca.

Picornell ha afirmat que ERC reclamarà recursos “fins l’últim cèntim, fins l’últim minut que siguem a Madrid”, en la línia de “fer front a l’espoli i a l’ofec financer als ajuntaments”. Les esmenes també inclouen inversions genèriques, com el desdoblament de la R3, i sumen 23 milions d’euros pel Vallès Oriental.

L’itinerari de Pirconell ha començat a Sant Pere de Vilamajor, on l’alcaldessa Pamela Isús reclama la construcció d’un nou Centre d’Atenció Primària. A la Roca del Vallès, l’alcalde Albert Gil reclama 3,5 milions d’euros per reforçar l’aïllament acústic de l’AVE al veïnat de Can Colet; a Caldes de Montbui, l’alcalde accidental Isidre Pineda posa l’accent en l’habitatge social i en l’ampliació del pavelló d’hoquei, una esmena que es quantifica en 1 milió d’euros.

A Santa Eulàlia de Ronçana, el regidor republicà Ramon Vilageliu i l’alcalde Francesc Bonet volen posar fi a les deficiències de l’edifici de l’Institut i al manteniment de l’escola bressol, actuacions que sumen 1,65 milions d'euros. A Bigues i Riells, Picornell ha acordat amb l’alcalde Joan Galiano les esmenes de 300.000 euros per al Punt Jove, i 255.000 per al Camí Fluvial que ha de connectar els nuclis de Bigues i de Riells.

L’itinerari vallesà de Picornell ha continuat a Campins, on reclama 0,5 milions per la compra d'equipaments per donar millor servei de Casal Cultural als veïns, així com 350.000 euros per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l'Ajuntament i l'actual Casal Municipal. Finalment, a Martorelles Picornell s’ha entrevistat amb l’alcalde Marc Candela, que ha instat 1 milió d’euros per a la millora de l’aparcament de l’estació de la R2 de Mollet Sant Fost i mig milió per a la rehabilitació de la façana de l’Escola Pública Simeó Rabasa.

Edicions locals