Més de 5.000 jugadors de tot el món es trobaran a la Granollers Cup

Entre el 28 de juny i el 2 de juliol es disputaran més de 1.000 partits a Granollers, les Franqueses, Canovelles i Vilanova del Vallès

Esports

Canovelles, les Franqueses, Granollers, Vilanova del Vallès

La Granollers Cup –el torneig d'handbol base més important del sud d'Europa– manté, en la seva 19a edició, més de 5.000 jugadors i jugadores participants que es trobaran a la ciutat del 28 de juny al 2 de juliol i que disputaran més d'un miler de partits a 16 pavellons de Granollers, les Franqueses, Canovelles i Vilanova del Vallès.

El president del BM Granollers, Josep Pujadas, destacava que l'esdeveniment "és alguna cosa més que una competició d'handbol, i pretén ser una trobada ciutadana als quatre municipis participants".

Pujadas considera que la participació està estabilitzada, tot i que reconeix que enguany és inferior a l'edició passada. Així, la Granollers Cup 2017 ha atret 352 equips, mentre que l'any passat en van ser 372. El president del club amfitrió ha explicat que els equips catalans han incrementat i els internacionals es mantenen, mentre que enguany hi haurà 19 equips espanyols menys. Pujadas crec que els equips cada cop "estan més repartits perquè cada cop hi ha més tornejos d'estiu". Amb tot, les xifres de participació d'aquesta edició són superiors a les de fa dos anys.

Així, hi participaran equips de 16 països –com Finlàndia, Noruega, Suècia, Dinamarca, el Marroc i Israel– de quatre continents. El president del BMG destacava també la creixent presència de jugadores, de manera que en aquesta edició representaran el 40% dels participants.

Els padrins
Novament, els padrins –que donaran el tret de sortida a la Granollers Cup el dimecres 28– són jugadors de luxe. Per primer cop l'esdeveniment tindrà una padrina internacional, la noruega Nora Mørk, actualment una de les millors jugadores del món. Amb la selecció absoluta s'ha proclamat campiona del món (2015), tres vegades campiona d'Europa (2010, 2014 i 2016) i es va penjar la medalla de bronze en els últims Jocs Olímpics de Río, on va ser la màxima golejadora.

També serà padrí de la Granollers Cup Ferran Solé, "prototip de jugador de la casa, que ha jugat a totes les categories del club", destacava el president del BMG. Format, doncs, a Granollers, el català va marxar la temporada passada al Fenix Toulouse francès, i l'abril passat va ser escollit millor jugador de la lliga francesa. El novembre va debutar amb la selecció espanyola absoluta.

Arbitratges de primer nivell
Pujadas agraïa també a la Federació Espanyola d'Handbol (RFEBM) –amb la presència del seu president, Francisco V. Blázquez García– i a la Federació Catalana d'Handbol –que va estar representada a la presentació de la Granollers Cup per la vicepresidenta,  Lydia Pena Paris– la col·laboració sobretot en impulsar la participació d'àrbitres d'alt nivell a la competició granollerina. De fet, la RFEBM juntament amb el BMG organitza un curs per a àrbitres joves de tot l'Estat, que arbitraran partits com a part de la seva formació i seran avaluats per ascendir de categoria.

Encarats al Mundial femení 2021
"Aquest és el minut zero de la preparació per al Mundial d'Handbol Femení, que Granollers acollirà el 2021", deia Pujadas. De fet, el president de la Federació Espanyola, Francisco V. Blázquez, assegurava que l'organització de la Granollers Cup "va ser un punt fort per aconseguir acollir el mundial" i que la col·laboració de la RFEBM seguirà sent constant amb "l'objectiu clar de 2021. El seleccionador espanyol –l'exentrenador del Fraikin Granollers, Carlos Viver, també a la presentació– estaria encantat de jugar a casa seva", afegia Blázquez, qui concloïa: "Granollers és molt important pel handbol espanyol, i la Granollers Cup 2017 serà un nou èxit".

Edicions locals