Dotze detinguts a Canovelles per cultivar i distribuir marihuana internacionalment

A quatre naus del polígon Congost, l'Agència Tributària va intervenir 135.400 plantes i 41.340 euros en metàl·lic

Societat

Canovelles

L'Agència Tributària va detenir el 14 de juny dotze persones de diverses nacionalitats per contraban i tràfic de drogues a Canovelles i els va intervenir 135.400 plantes i 41.340 euros en metàl·lic. L'operació es va desenvolupar en quatre naus del Polígon del Congost, que eren utilitzades per l'organització per al tràfic de drogues a gran escala i amb vinculacions a Europa.

A més de cultivar la pròpia marihuana, comprava a petits proveïdors de la comarca. En un dels magatzems, que aparentava desenvolupar una activitat de venda de jardinera, era el punt on s'acostaven els petits proveïdors per vendre les collites de marihuana. Va ser en aquest punt, on es van intervenir 41.340 euros per a la compra de la droga.

Posteriorment, la venda era traslladada pels membres de l'organització a alguna de les altres dues naus que s'utilitzaven com a magatzems segurs, coneguts com la guarderia, on es custodiava la droga vigilada 24 hores al dia pels mateixos integrants del grup. Posteriorment, al marihuana es venia a tercers, en alguns casos en altres països europeus, com Alemanya i Portugal, que es desplaçaven a les immediacions de la nau a recollir la droga.

En aquestes naus, es van intervenir 114 quilos de marihuana envasats en bosses al buit per a la seva distribució ocultant la seva olor i evitant els controls dels gossos policials.

D'altra banda, en una quarta nau, hi havia quatre plantacions en diferent nivell de creixement, amb la finalitat de poder tenir garantit el subministrament de marihuana per als seus clients.

Entre els detinguts, hi ha persones de distintes nacionalitats: espanyola, belga, alemanya, portuguesa i holandesa, i alguns amb antecedents per fets similars. De les actuacions, s'han donat trasllat a jutjats de Granollers.

Edicions locals