El Tribunal Suprem denega l'ampliació de la pedrera de Can Margarit a Bigues i Riells

El tribunal també condemna el Grup Clapé i a la Generalitat a pagar les costes dels recursos de cassació

Societat

Bigues i Riells

Una sentència del Tribunal Suprem ha desestimat els recursos de cassació que Business Park BCN SL, Canteras J. Clapé SL i Generalitat de Catalunya van interposar contra la darrera resolució del Tribunal Superior de Justícia Catalunya, de manera que confirma la sentència de l’alt tribunal català.

El Tribunal Superior de Justícia Catalunya va estimar l’any 2015 el recurs que un grup de veïns va interposar contra l’acord de la Generalitat i el grup Clapé d’ampliar l’àrea extractiva de Can Margarit, que obligava l’Ajuntament i la mateixa comissió a aprovar, en l’exercici de les seves respectives competències, una nova qualificació urbanística dels terrenys respectuosa amb la seva naturalesa, que no podia ser l’extractiva.

Amb aquesta sentència finalitza el conflicte urbanístic i mediambiental iniciat l’any 2002, quan l'aleshores govern municipal va denegar l’aprovació del pla parcial de la zona industrial de Can Margarit presentat pel Grup Clapé, i amb el posterior acord l’any 2005 entre el govern de CiU i el grup Clapé d’ampliar la pedrera. 

Contra la sentència del Tribunal Suprem no és possible cap recurs ordinari, i per tant, una vegada declarada la seva fermesa, l’actual equip de govern municipal iniciarà els tràmits per complir-la, qualificant els terrenys de l’ampliació de la zona extractiva de Can Margarit amb una clau que respecti els seus valors ambientals i impedeixi definitivament els usos extractius.

Edicions locals