A presó per robar a cases del Montseny objectes que la seva parella venia a botigues i mercats

Els Mossos consideren que el veí de Barcelona de 21 anys és l'autor d'una vintena de robatoris

Societat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Barcelona de 21 anys com a presumpte autor de 20 robatoris amb força a domicilis de la zona del Montseny. La parella de l’arrestat també és investigada per un delicte de receptació ja que, presumptament, vendria els objectes robats en botigues i mercats de segona mà.


Des de finals de 2016 i fins a principis de juny d’enguany es van produir un seguit de robatoris al Montseny. Els fets es concentraven en zones aïllades, sense trànsit de persones i vehicles i amb pocs veïns que hi visquessin durant tot l’any, en concret eren segones residències, masies i cases apartades.

Aquests fets van generar alarma entre els veïns de la zona, ja que el lladre accedia als domicilis de manera molt barroera i sense miraments, usant destrals o tornavisos per forçar portes o finestres. A més, actuava com un rapinyaire i sostreia qualsevol objecte per mínim que fos el seu valor. El botí era, per tant, molt divers: eines, coberteries, electrodomèstics, roba, calçat, roba de la llar, aparells electrònics, joguines, menjar, begudes, etc.

Aquests objectes són difícils de rastrejar, ja que molts no disposen de número de sèrie i la seva descripció es vaga o general fet que dificulta la seva recerca. Convé ressaltar que, tanmateix, tenen fàcil sortida en establiments de segona mà i en portals d’internet.

Les investigacions van permetre identificar al possible autor dels fets i relacionar-lo amb un mínim de 20 robatoris amb força a la zona, gràcies a diverses imatges, objectes recuperats i a les gestions realitzades amb establiments de compra-venda.

Va ser arran d’una actuació dels agents de l’ARRO de Girona el passat 21 de juny, a la sortida del peatge de l’AP-7 d’Hostalric, que es va localitzar al presumpte autor. Els agents van aturar un vehicle que estava essent buscat per la Unitat d’Investigació de Granollers. Els investigadors van desplaçar-se al lloc i van reconèixer al presumpte autor que va quedar detingut. En el cotxe es van localitzar guants, una destral, tornavisos i contractes de compra-venda d’objectes en establiments de segona mà, entre d’altres coses.

A l’arrestat li constaven diversos requeriments previs i, a més, també se’l va denunciar per conduir sense haver obtingut mai la llicència.

Pel que fa a la parella, els agents van determinar que la dona presumptament col·laborava amb l’arrestat ajudant-lo a vendre aquells objectes que sostreia. Per aquesta raó va quedar investigada per un delicte de receptació.

Els investigadors no descarten poder relacionar el detingut amb més fets i la investigació es manté oberta.

El detingut, que acumula diversos antecedents per fets de la mateixa tipologia, va passar a disposició judicial el 23 de juny davant del jutjat de guàrdia de Granollers. El jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Edicions locals