Canovelles tindrà un pla director del patrimoni cultural

Signat l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Canovelles i la Universitat de Barcelona

Cultura

Canovelles

Canovelles disposarà, abans de final d'any, d'un Pla Director del Patrimoni Cultural del municipi. Aquesta setmana s'ha signat l'acord entre l'Ajuntament i la Universitat de Barcelona per fer-ho possible. 

El pla director és una eina de planificació que ha d’identificar els elements més rellevants del patrimoni històric i arqueològic material de Canovelles, diagnosticar el seu estat actual a fi de detectar els seus punts forts i febles.

 

Ha d’establir estratègies de conservació potenciació del patrimoni, al servei de la formació de la ciutadania del municipi i del país, i en una perspectiva sostenible i de generació de riquesa.

 

També ha de proposar accions museològiques i museogràfiques per a cadascun dels principals elements que serveixin de base per a la discussió i coma guia d’actuacions futures; desenvolupar propostes clares i entenedores que serveixin de base de diferents projectes executius a l’entorn dels elements patrimonials de Canovelles; i explicitar propostes de tractament dels diferents elements patrimonials i també propostes transversals de comunicació, didàctica i difusió i generar iconografia didàctica sobre les diferents propostes a fi de que es pugi explicar clarament a la ciutadania les diferents propostes d’actuació.

 

Es preveu que l'Ajuntament pugui disposar d'aquesta eina abans de final d'any.

 

Edicions locals