Arriben a Granollers els primers 10 refugiats

Creu Roja en farà l'acompanyament per tramitar l'empradronament, targeta sanitària i l'aprenentatge de l'idioma

Societat

Granollers

La Creu Roja rebrà per primera vegada 10 persones refugiades a Granollers durant les properes setmanes en la fase d’acollida. És a dir, l'entitat se centrarà en acompanyar-les per tramitar l'empadronament, la targeta sanitària i l'inici de l'aprenentatge de l'idioma, per tal de facilitar la integració. De fet, dilluns l'entitat presentarà el seu programa d'acollida per a persones refugiades a la ciutat, a la sala d'actes.

Per garantir l'acollida i la integració de la població refugiada a Catalunya, l’Assemblea Comarcal de la Creu Roja a Granollers es coordina amb els diferents departament de l’Ajuntament de Granollers. Aquesta actuació s'emmarca dins del Programa Estatal d'Atenció a Sol·licitants d'Asil i Persones Refugiades, del qual Creu Roja és una de les entitats gestores des de fa més de 30 anys arreu de Catalunya i de l’Estat espanyol.
 
En aquest sentit, doncs, la Creu Roja a Catalunya continua endavant amb la campanya Obre els ullsper sensibilitzar i demanar suport social per facilitar la integració de les persones refugiades i poder reforçar el seu programa de refugiats. 
 
Els programes d’acollida temporal per a sol·licitants d’asil
Les persones que accedeixen al programa estatal d'acollida i integració, com les que en breu arribaran al Vallès Oriental, tenen dret a una primera fase d’acollida residencial per un període de 6 mesos –amb possibilitat de pròrroga fins a un total de 9 mesos–, per continuar després amb fases posteriors d’acompanyament i suport social, laboral i econòmic.
 
A més, aquestes persones rebran una atenció integral que passa per l’assessorament i l’acompanyament jurídic en la seva sol·licitud de protecció internacional, l’atenció psicosocial, així com per tot un seguit d’accions que conformen un itinerari d’inclusió social, formatiu i laboral, en què es treballa la vinculació amb el territori, el coneixement de l’entorn i l’adquisició d’habilitats personals i socials adaptades a la societat d’acollida.
 

Edicions locals