Un incendi afecta la Serralada de Marina

El foc continua actiu i ara com ara hi intervenen 17 dotacions terrestres i 6 d'aèries

Societat

Sant Fost de Campsentelles

Un foc va declarar-se dilluns al migdia al parc de la Serralada de Marina, concretament a la zona de Can Barbeta en terme de Badalona, a prop de l'hospital de Can Ruti. Segons van informar els Bombers, el foc va estar actiu tota la tarda i es va donar per controlat a les 21.26 h, moment en què havia afectat 6,5 hectàrees de bosc i matolls.

L'avís del foc va produir-se a les 14.58 h, i en poca estona el telèfon d'emergències 112 va rebre més de 200 trucades alertant de la columna de fum. Durant tota la tarda de dilluns el foc va estar actiu i va afectar unes 6,5 hectàrees de bosc i matolls a la zona de Can Barbeta de Badalona, dins del parc de la Serralada de Marina. "Es treballa per tancar el foc i evitar que s'obri", apuntaven des dels Bombers al vespre, poc abans de donar-lo per controlat a les 21.26 h.

 

Segons confirmaven els Bombers a mitja tarda, actuaven en l'incendi 4 dotacions aèries i 19 terrestres, 3 vehicles de les ADF, 4 patrulles dels Mossos d'Esquadra, 3 efectius dels agents rurals i 1 ambulància. En cap moment no va caldre desallotjar ni evacuar cap zona habitada ni tampoc l'hospital de Can Ruti, que va continuar amb la seva activitat normal. Amb tot, les ADF del Maresme, la Conreria i Alella es en alerta per si cal actuar. Durant un moment de la tarda el foc va avançar cap a la Conreria empès pel vent, però va progressar durant poca estona. 

 

Durant la nit i el matí de dimarts han continuat les tasques de revisió del perímetre perquè el foc no revifi.

 

El parc de la Serralada de Marina compta amb unes 4.000 hectàrees i inclou terrenys de Tiana, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac i Sant Fost de Campsentelles.

 

 

 

Edicions locals