Endesa renova part de la xarxa elèctrica de Llinars

La companyia calcula que millorarà el servei a 3.300 clients

Societat

Llinars del Vallès

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma i millora tecnològica d’una línia elèctrica de mitjana tensió a Llinars del Vallès amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a més de 3.300 clients d’aquest municipi.

L’actuació, que ha suposat una inversió superior als 18.000 euros aportats íntegrament per la companyia, han consistit en el canvi de 13 suports de fusta per altres suports també de fusta i la renovació integral de l’aïllament d’una línia elèctrica mixta (té 3 quilòmetres que discorren aeris i 7,5 en subterranis) de 25 kV ubicada al municipi.

 

A més, la companyia ha substituït en tot el tram els antics aïlladors de vidre per uns nous de polimèrics, que estan fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors.

 

Els treballs, que formen part dels plans d’inversió de la companyia al Vallès Oriental, han de suposar una millora en la qualitat i la continuïtat del subministrament als clients, i alhora han de dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics i d’un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant l’automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.

 

Edicions locals