El Govern afirma que convertir la C-17 en una via totalment "segura i funcional" és una de les seves principals prioritats

Territori confia en licitar les obres per fer un tercer carril entre Granollers i Parets l'any vinent

Societat

Granollers, Tagamanent

Millorar la seguretat i la mobilitat a la C-17 és una de les seves principals “prioritats” del Govern en matèria viària. Així ho ha explicat a l'ACN el director general d'Infraestructures de Mobilitat del departament de Territori i Sostenibilitat, Xavier Flores, que ha recordat que en aquests moments la Generalitat està duent a terme quatre actuacions en aquesta carretera i té previst executar cinc més al llarg del proper any. "Es tracta d'actuacions per millorar el ferm o la senyalització, però també hi ha un projecte per ampliar aquest eix entre Granollers i Parets i fer-hi tres carrils", ha assegurat. Tot plegat amb una voluntat clara de "reduir la sinistralitat" en un tram de la xarxa catalana en què històricament han tingut lloc nombrosos accidents.

Xavier Flores ha explicat que la millora de la "funcionalitat" d'aquesta via és una "prioritat" per la Generalitat perquè “"a C-17 és una de les carreteres de Catalunya que suporta més trànsit de les que estan gestionades pel Govern". En aquest sentit ha advertit que malgrat la crisi i les dificultats econòmiques, la Generalitat apostat per garantir que aquesta carretera sigui "segura".

Així, ha explicat que actualment hi ha quatre actuacions en marxa a la C-17. Per una banda les obres que es duen a terme a la zona del Congost reforçant els talussos col·locant malles per evitar els despreniments i alhora millorant el ferm en algunes corbes o punts de risc amb paviment antilliscant. A banda, entre La Garriga i Parets s'està reforçant el ferm, col·locant sistemes de contenció i millorant la senyalització. Finalment s'està executant una millora de la connexió entre l'AP-7 i la C-17 en sentit nord per reduir les cues que es formen en aquest punt.

A banda, al llarg del 2017 es previst que es redactin els projectes de dos reforços de ferm més entre La Garriga i Centelles, la creació de nous accessos i l'ampliació del tram Granollers Parets amb un tercer carril. "Aquesta obra és molt important perquè permetria millorar la funcionalitat considerablement", comenta Flores. De fet el passat mes de maig, en una trobada de la Xarxa C-17, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat del departament de Territori i Sostenibilitat, Ricard Font, ja va explicar que l'objectiu és que aquest paquet d'obres, que compta amb 35 milions d'euros de pressupost, puguin licitar-se abans de l'estiu de 2018.

Edicions locals