L'Ametlla i Cardedeu instal·laran calderes de biomassa per escalfar equipaments municipals

A Cardedeu se n'instal·larà una al complex esportiu GiM10, i a l'Ametlla al consistori

Societat

Ametlla del Vallès, Cardedeu

Cardedeu i l'Ametlla instal·laran calderes de biomassa per millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat de les instal·lacions. El cost de combustible es preveu que es redueixi a la meitat.

Les obres de millora de les instal·lacions del complex esportiu GiM10 comportaran a Cardedeu la primera calefacció per biomassa en un equipament municipal. Aprofitant les obres que començaran aquest mes de juliol al GiM10, una de les dues calderes actuals de gas natural se substituirà per una de nova de biomassa de 301 KW.

 

La nova caldera serà alimentada amb estella forestal, i produirà 960.000 Kwh anuals per la calefacció, per escalfar l’aigua de la piscina i per l’aigua calenta sanitària de les dutxes. La instal·lació inclou la construcció d’una sitja soterrada amb capacitat de 75 m³.

 

El canvi de caldera reduirà a la meitat el cost de combustible, passant dels 48.000 euros per any actuals a una previsió de 24.000 euros amb l’estella forestal. A més de l’estalvi econòmic, la caldera de biomassa evitarà l’emissió de 153 tones de CO² a l’atmosfera.

 

L’estella forestal serà certificada i de proximitat, de la zona forestal de Montnegre i Corredor.

 

També a l'Ametlla

Properament l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès instal·larà una caldera de biomassa que permetrà dotar de calefacció les instal·lacions del consistori, Casal de la Gent Gran, Sala d'Art Carles Sindreu, Sala Municipal de Teatre i Biblioteca Municipal Josep Badia i Moret. 


Aquesta caldera de biomassa (amb estella forestal) substituirà les calderes actuals de gas, gasoil i electricitat que hi ha en els diferents edificis, i s'instal·larà a l'espai de Can Muntanyola. Tindrà una potència de 164 kW, una sitja amb una capacitat de 60 m3, comportarà la instal·lació d'una xarxa de calor soterrada de 270m (540m anada i retorn), i propiciarà un estalvi anual en emissions de CO2 de 38.8 Tn CO2 / any, que representen 21.330 euros.

 

Amb aquesta actuació, l'Ajuntament respon al compromís adquirit a la signatura del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses, pel qual els seus signataris es comprometen a anar més enllà dels objectius de clima i energia de la UE fixats per al 2020 mitjançant la reducció de les emissions de diòxid de carboni (CO2) en el seu territori com a mínim un 20%.

 

Aquest projecte té un cost de 240.161 euros, que es calcula que s'amortitzarà en poc més d'11 anys si el 50% de l'estella és de producció pròpia i la resta comprada a distribuidors. Els fons del PO FEDER cofinancen el 50% de l’operació (IVA exclòs) i la Diputació de Barcelona cofinança la resta de l’operació (l’altre 50% i també l’IVA).  

 

 

Edicions locals