Caldes analitzarà les propietats de l’aigua de reg i la terra de les Hortes de Baix

L’Ajuntament i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries signen un convenir per tirar endavant l'estudi

Societat

Caldes de Montbui

L'Ajuntament de Caldes i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) van formalitzar divendres un acord de col·laboració per protegir la salubritat de l’espai de tradició hortolana situat a la llera de la Riera de Caldes. Les dues institucions pretenen augmentar així el coneixement i els recursos dels hortolans de les Hortes de Baix, i augmentar d'aquesta manera el rendiment de les collites calderines.

L'acord té l'objectiu de fer un seguiment de la qualitat de l’aigua i del sòl a les Hortes de Baix. El text estableix que l’Institut situat a la finca Torre Marimon farà una diagnosi de la qualitat de l'aigua de reg a partir de les anàlisis de l'aigua realitzades pel laboratori encarregat per l'Ajuntament.

 

També redactarà un protocol del mostreig del sòl de les Hortes de Baix i realitzarà una diagnosi completa de l'espai que servirà a la població per conèixer les condicions de salubritat del reg.

 

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries farà aquest estudi sense cap cost per a l’Ajuntament, qui només haurà d’assumir els cost de les anàlisis de l’aigua i de sòls i garantir l’accés a les mostres per part dels tècnics de l’IRTA.

 

Edicions locals