Plans per a tots els gustos per gaudir de la comarca aquest cap de setmana

Concerts, fires i mercats, obres de teatre, festes majors... la selecció de les propostes a la comarca que no pots deixar escapar

Cultura

AraVallès et porta una selecció de propostes d'oci al Vallès Oriental perquè surtis de casa aquest cap de setmana. Música, tradició, patrimoni, teatre i fires… Activitats per a tots els gustos i edats.

Preparant la Festa Major de Canovelles
Canovelles. Del 14 al 24 de juliol
La Festa Major de Canovelles arriba aquest divendres, i fins al 24 de juliol, amb el lema Canovelles, ciutat de les estrelles. Enguany, una setantena d’actes es vestiran de cinema per celebrar la festa més cinematogràfica de les dues colles del municipi: els Cans i les Ovelles. Del 14 al 20 de juliol hi haurà la preparació de la festa amb una nova gimcana infantil, el concurs de truita de patates –que aquest any proposa als cuiners anar disfressats d’algun personatge del món del cinema–, la projecció del film La La Land i la Rua de Carnaval d’Estiu. 
Programació completa aquí

 

L'escena musical alternativa se cita al 3r Festival Parc de la Linera
Parets. Parc de la Linera. Dissabte a partir de les 11 h
Amb la tercera edició, el Festival Parc de la Lineraes consolida com a plataforma de les millors bandes de música alternativa emergent. En els dos anys de vida del festival, el col·lectiu organitzador, el paretà Binary Emotions Knights, ha sabut descobrir talents quan encara eren uns grans desconeguts per a la majoria de públic de l’escena independent, però que ara ja despunten en festivals com el Cruïlla o el Primavera Sound. Amb entrada lliure i gratuïta, la franja maratoniana que caracteritza l’esdeveniment –d’11 h a 2 h– s’omplirà de descobriments musicals destacats com Marta Knight, Evripidis and his Tragedies, Optavo, Retirada!, La niña del bigote o Aloha Bennets.

 

Preestrena d' 'Oklahome' a Cardedeu
Cardedeu. Centre cultural. Divendres a les 21 h. Gratuït i amb invitació
Els  mons  de  Kafka,  de  Lewis  Carroll,  del  dramaturg  Luigi  Pirandello  i Calderón inspiren aquesta creació escènica sobre el teatre i la vida. Parteix d’una obra inacabada de Kafka que es va publicar de manera pòstuma, Amèrica (o El desaparegut) on, a l’últim capítol, apareix El Gran Teatre d’Oklahoma. Com el protagonista de la història de Kafka, els personatges del nou muntatge de  la  companyia  Dei  Furbi,  tres  actors  en  atur,  llegeixen  una  oferta  del  Gran Teatre d’Oklahoma, on s’ofereix la contractació de qualsevol persona disposada a  representar  el  paper  de  si  mateixa. Divendres (21 h) es representarà al Centre Cultural de Cardedeu abans d’estrenar-se al Festival Grec, al Teatre Lliure.

 

Festa Holi multitudinària a Mollet
Mollet. Parc de Can Mulà. Dissabte a les 17 h
La colla dels Morats de Mollet escalfa motors per a la festa major amb la segona edició de la festa Holi, que es farà, com l’any passat, al parc de Can Mulà. Les tirades de pols començaran a les 17 h i es faran cada hora fins a les 21 h, però la colla donarà el tret de sortida a l’acte a les 11 h. Hi haurà activitats infantils i, a les 13 h, la cooperativa molletana d’animació Un Toc de Festa estrenarà el nou espectacle de clown a l’escenari. A les 14 h, se servirà una fideuà popular.

 

Mostra de dansa al carrer
Granollers. Plaça de l'Església. TREANSA. Dissabte a les 20 h
El Gra torna a encetar una nova edició del Treansa, la mostra de teatre i dansa que des de fa nou anys exhibeix a la ciutadania el talent escènic de joves de la ciutat. Aquest any cinc grups de dansa (eNeM dansa, Clara i Emty, Tahití Barcelona, C&C i Grup de Swing) amb edats molt diverses, que van dels 16 als 30 anys, mostraran la feina feta durant el curs, dissabte (20 h) a la plaça de l’Església. Els estils aniran des de la dansa contemporània fins al ball polinesi.

 

Primera edició del Birraloni i el Montseny rock
Sant Celoni. Dissabte 15 de juliol a partir de les 18 h
La primera edició del BirraLoni i el Montseny rock, organitzada per Seny i Gresca, tindrà lloc aquest dissabte a Sant Celoni. A partir de les 18 h començarà el Birraloni, un correbars pel poble amenitzat per una xaranga que començarà a la plaça de la Vila. La festa seguirà, a partir de les 21.30 h al parc de la Rectoria Vella amb concerts dels grups Raska, Xeic! i el Dj Marvin. 

 

El Festival Píndoles de microteatre arriba a Sant Fost
Sant Fost. L'Ateneu. Divendres a les 22 h
L’Ateneu de Sant Fost s’obre aquest divendres (22 h) a l’originalitat del Festival Píndoles - Microteatre fora del teatre. L’esdeveniment se celebra cada juny a Barcelona, però durant tot l’any volta per teatres i equipaments de Catalunya amb les seves propostes. A Sant Fost hi porta tres peces: Lleones (de Sílvia Navarro), El detectiu (d’Octavi Egea) i Ninis (de Rafaela Ribas). Les representacions, en comptes de fer-se a l’auditori, tindran lloc a tres espais “singulars” de L’Ateneu.

 

Concert amb Slap i Falciots Ninja
La Garriga. Plaça de l'Església. Divendres 14 a les 23 h
El Brou del Mestre de la Garriga organitza, divendres a partir de les 23 h a la plaça de l'Església, un concert amb Falciots Ninja, que aposta per diferents estils com el reggae,  el soul, el rock i el bluegrass. Abans el grup local de rock Slap animarà la festa. 

 

 

Edicions locals