Més de 40 establiments participaran en la Ruta del Pintxo de la Garriga

La 7a edició d'aquest esdeveniment gastronòmic se celebrarà del 20 al 27 de juliol

Cultura

la Garriga

La Garriga viurà, del 20 al 27 de juliol, la 7a edició de la Ruta del Pinxo, un esdeveniment gastronòmic organitzat per l'entitat Projecte Mexcla't. En aquesta edició hi participaran fins a 42 establiments garriguencs, i augmentaran els premis i sortejos entre els participants.

En la presentació de l'esdeveniment, a càrrec del regidor de Comerç de la Garriga, Lluís Marco; l’alcaldessa, Meritxell Budó; i Carlos Martín, representant l’entitat, es van donar a conèixer alguns dels detalls i de les novetats de l'edició d'enguany, definides a partir de les aportacions dels mateixos establiments i veïns participants. Així, entre d'altres, enguany es delimitaran sis zones i hi haurà nous incentius per als participants, amb l’objectiu que els veïns coneguin el màxim d'establiments i tastin també les creacions gastronòmiques dels bars i restaurants menys cèntrics. Els pintxos (tapa + beguda) tindran un cost de 2,50 euros cadascun.

 

Per aconseguir el regal promocional caldrà aconseguir el Passaport de la Ruta del Pintxo –només hi ha 1.500 passaports– i segellar-lo en un local de cada zona. Quan s'hagi segellat un local de cada zona es podrà bescanviar pel regal de la Ruta del Pintxo i, a part, s'entrarà en el sorteig de 10 vals de retorn de l’import dels pintxos consumits (és a dir, un val de 15 euros). Els clients també podran participar al concurs de fotografia penjant les fotos a les xarxes socials utilitzant l’etiqueta #RutaPintxoLG. D'entre les millors fotografies se n’escolliran tres, que rebran diversos premis, entre els quals un mòbil cedit per l’empresa Emagina valorat en 300 euros. Entre els sortejos també hi haurà una experiència gastronòmica en un local amb Estrella Michelin, un lot de productes Damm, un mòbil cedit per l’empresa Emagina, un xec de 100 euros per utilitzar als comerços adherits a l'ASIC i molts altres regals més. El 2 d’agost, als Jardins de Can Raspall, es donaran els premis, es faran els sortejos i es donaran a conèixer els establiments guanyadors de la Ruta del Pintxo 2017.

 

Aquest any torna a repetir com a patrocinador de l'esdeveniment l’empresa de Distribucions Disterri, a la qual s'afageixen dues marques més, l'empresa de telecomunicacions Emagina, i Light Agency, que s’ha encarregat de tota la part de fotografies.

 

L'organització ha destacat la col·laboració de l’Ajuntament de la Garriga; rebre l’aixopluc de la marca Damm, que ajuda a fer d’altaveu d’aquesta ruta i que es conegui fora de la Garriga; i el suport dels locals que cada any donen un plus de creativitat a l'elaboració dels seus pintxos per a convertir aquesta ruta en una de les més prestigioses, ja que el nivell culinari és molt alt. L'alcaldessa Meritxell Budó va assegurar que més enllà del patrimoni modernista o el termalisme també és molt positiu que la Garriga sigui reconegut arreu com a municipi gastronòmic, i en aquest sentit es va felicitar per l’aportació que fa la Ruta del Pintxo a aquest objectiu.

 

Tota la informació de la Ruta del Pintxo de la Garriga es pot seguir descarregant l'app Gastronosfera i al web www.rutadelpintxo.cat.

 

 

Edicions locals